"Premier" lyga: "Manchester United" - "Liverpool" (apžvalga)

Šeštadienį 14:30 val. „Premier“ lygoje prasidės intriguojanti akistata tarp „Manchester United“ ir „Liverpool“ ekipų. Jos ne tik yra principinės varžovės, tačiau ir tiesiogiai konkuruoja dėl antros vietos „Premier“ lygoje. Artėjant šiai akistatai jums pristatome rungtynių apžvalgą.


Turnyrinė situacija

Abi ekipos turnyrinėje lentelėje rikiuojasi greta viena kitos: 62 taškus turintis „Manchester United“ užima antrąją poziciją, o 60 taškų surinkęs „Liverpool“ klubas „Premier“ lygoje žengia trečias.

Komandų forma

„Premier“ lygoje „Manchester United“ laimėjo dvi paskutines dvikovas, tačiau prieš tai ši ekipa per tris mačus buvo patyrusi du pralaimėjimus. Visgi, abi nesėkmes buvo patirtos varžovų aikštėse, tad namuose jie Anglijos čempionate nepralaimi jau septynių dvikovų iš eilės.

„Liverpool“ šiuo metu demonstruoja puikią formą – per paskutinius penkis mačus jie nepatyrė nė vienos nesėkmės ir surinko 13 taškų. Paskutinę nesėkmę „Premier“ lygoje ši ekipa patyrė dar sausio pabaigoje, kai išvykoje nusileido „Swansea“ komandai.

Komandų naujienos

„Manchester United“ savo gretose ir toliau neturės Anderio Herreros, Marcoso Rojo, Anthony Martialio, Philo Joneso ir Daley Blindo. Treniruotis su klubu jau pradėjo Erickas Bailly ir Marouane Fellaini, tačiau aikštėje jie veikiausiai vis dar nepasirodys.

Vakarykštėje treniruotėje susižeidė ir „United“ saugas Paulis Pogba, dėl kurio dalyvavimo rungtynėse sprendimas bus priimtas prieš pat susitikimo pradžią.

Svečių gretose nebus Nathanielio Clyne‘o, o Georginio Wijnaldumas veikiausiai dar nespės atsigauti po jį užklupusios ligos. Gera naujiena „raudonųjų“ stovykloje – Andrew Robertsonas bus pasiruošęs išbėgti į aikštę.

Prognozuojamos startinės sudėtys:

Manchester United“: De Gea; Valencia, Lindelof, Smalling, Young; McTominay, Matic, Pogba; Lingard, Lukaku, A. Sanchez

Liverpool“: Karius; Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson; Oxlade-Chamberlain, Henderson, Can; Salah, Firmino, Mane.

Įdomūs faktai

Šis mačas bus jau 170-asis šių komandų tarpusavio istorijoje. Per prieš tai įvykusias dvikovas „Manchester United“ triumfavo 70 kartų, o „Liverpool“ pergale džiaugėsi 55 kartus;

Paskutiniai keturi mačai visuose turnyruose tarp šių ekipų baigdavosi lygiosiomis;

Šį sezoną žaisdama namuose visuose turnyruose „Manchester United“ patyrė vos vieną nesėkmę (16 pergalių, 2 lygiosios), o juos įveikė tik „Manchester City“;

Šiemet „United“ turi aštuoniais taškais daugiau, nei jie turėjo praėjusį sezoną toje pačioje sezono stadijoje;

Per aštuonis susidūrimus su Jurgeno Kloppo vadovaujamomis ekipomis, Jose Mourinho iškovojo vos vieną pergalę (4 lygiosios, 3 pralaimėjimai);

Romelu Lukaku savo sąskaitoje jau turi 99 įvarčius „Premier“ lygoje ir jei jam šiandien pavyktų pasižymėti, jis būtų jauniausias 100 įvarčių atžymą pasiekęs futbolininkas;

Per paskutinius keturis mačus „Old Trafford“ stadione R. Lukaku pelnė keturis įvarčius;

„Liverpool“ per paskutinius dešimt mačų iškovojo 25 taškus ir tai yra geriausias rezultatas lygoje;

Per paskutinius 20 susitikimų „Premier“ lygoje, „raudonieji“ pralaimėjo vos kartą (14 pergalių, 5 lygiosios);

Šį sezoną žaisdami varžovų aikštėse „Liverpool“ pasižymėjo jau 34 kartus. Iš visų Top 5 lygų, tokį pasiekimą yra užfiksavusi tik „Lyon“ ekipa;

Skaičiuojant visus turnyrus, per paskutinius tris mačus išvykoje J. Kloppo auklėtiniai ne tik iškovojo tris pergales, tačiau ir pelnė 10 įvarčių be atsako;

Mohamedas Salah „Premier“ lygoje be įvarčio aikštės nepaliko jau penkis mačus iš eilės;

Sadio Mane per paskutines keturias akistatas visuose turnyruose pelnė penkis įvarčius;

Jei Jordanas Hendersonas šiame mače pasirodys aikštėje, jis taps 14-uoju žaidėju „Liverpool“ istorijoje, kuris „Premier“ lygoje sužaidė 200 mačų.