"Premier" lyga planuoja paankstinti transferų lango pabaigą

Pasak įvairių žiniasklaidos šaltinių, "Premier" lyga rimtai svarsto galimybę vasaros perėjimų lango pabaigą paankstinti tiek, jog komandos galėtų pirkti futbolininkus tik iki sezono pradžios.

"Daily Telegraph" ir "The Times" praneša, kad šis pasiūlymas bus aptartas rugsėjo 7 dieną vyksiančiame klubų savininkų susitikime. Didžioji dalis naujovei turėtų pritarti.

Jeigu taip bus iš tiesų nutarta balsavimo metu, pasikeitimai įsigalios nuo kito sezono. Šios vasaros transferų langas užsidarys rugpjūčio 31 dieną, praėjus beveik trims savaitėms po rungtynių tarp Londono "Arsenal" bei "Leicester City".

Naujoji tvarka padės išvengti tokių situacijų, kuriose dabar yra Rossas Barkley, Gylif Sigurdssonas ar Virgilas van Dijkas. Nė vienas šių futbolininkų nėra tikras dėl savo ateities, todėl pirmuosiuose mačuose nežaidė, tačiau jie taip pat dar nėra ir parduoti.

Tiesa, iki sezono pradžios "Premier" lygos klubai naujų žaidėjų negalės tik pirkti - parduoti juos užsienio ekipoms bus leidžiama. Taigi, visų problemų tai vis dėlto neišspręs - pavyzdžiui, Philippe'as Coutinho galėtų būti parduotas "Barcelona" vadovaujantis ir naujomis taisyklėmis.