"Premier" lygos belaukiant: įdomiausios pirmojo turo dvikovos

Jau šiandien 14:30 dvikova tarp „Hull City“ ir „Leicester City“ startuos naujasis „Premier“ lygos sezonas. Pireš pat pirmenybių startą siūlome jums atkreipti dėmesį į įdomiausias pirmojo turo dvikovas.


„Hull City“ – „Leicester City“

Šeštadienį 14:30 val.

Šalies čempionai naująjį sezoną pradės praėjusį sezoną antroje lygoje žaidusių „Hull City“ tvirtovėje. Prieš sezoną su treneriu atsisveikinusi šeimininkų ekipa vis dar nepaskelbė apie savo naująjį strategą ir vis dar neturi nė vieno naujoko, tad „Premier“ lygos startas jiems bus tikrai nelengvas.

„Hull City“ yra laikoma pagrindine kandidate po sezono vėl palikti lygą, tad „Leicester City“ šiose rungtynėse tenkins tik pergalė. Claudio Ranieri vadovaujama ekipa šį sezoną jau negali tikėtis to, kad varžovai juos nuvertins, o prieš čempionus į kovą bus stojama su dviguba energija, tad lengva „lapėms“ tikrai nebus.

Ar laikinąjam „Hull City“ strategui Mike`ui Phelanui pavyks įkvėpti pastiprinimo vis dar nesulaukusią komandą ir priblokšti „Premier“ lygos čempionus, pamatysime jau pirmojoje naujoje sezono dvikovoje.

„Everton“ – „Tottenham Hotspur“

Šeštadienį 17:00 val.

Vasarą „Everton“ neslėpė planų užmiršti nesėkmingą praėjusį sezoną, kuriame jie liko 11 „Premier“ lygos pozicijoje. Naująjam ekipos treneriui Ronaldui Koemanui ir jo kariaunai rimtas iššūkis laukia jau pirmąjame ture – „Tottenham Hotspur“ ekipa. Vis dar transferų rinkoje aktyviai dirbanti „Everton“ ekipa dar neturi galutinės sudėties, tačiau jie tikisi sėkmingo sezono starto, kuris padėtų jiems nuo pat pirmojo turo savo sugebėjimus parodyti visai lygai.

Praėjusį sezoną „Tottenham“ ilgai varžėsi dėl „Premier“ lygos nugalėtojų titulo, tačiau galiausiai sezono pabaigoje įkrito į duobę, kuri lėmė tai, jog jie nukrito į trečią poziciją Anglijos pirmenybėse. Mauricio Pochettino auklėtiniai sezoną pasitinka su dar didesne patirtimi ir viltimis, jog šiais metais jiems pavyks būti dar stabilesniems ir dar kartą pabandyti iškovoti „Premier“ lygos nugalėtojų titulą.

Jau pirmosiose šių klubų sezono rungtynėse jų laukia rimta dvikova, o po jos bus galima pamatyti, kurių ambicijos šį sezoną yra realesnės.

„Arsenal“ – „Liverpool“

Sekmadienį 18:00 val.

Vasarą, po to kai įsigijo Granitą Xhaką, daugiau „Arsenal“ ekipa transferų rinkoje savo gerbėjų nudžiuginti nesugebėjo. Naująjį sezoną „Arsenal“ pasitinka vis dar besitikinti sulaukti pastiprinimo gynybos grandyje, kur komanda medžioja Shkodraną Mustafi. Visgi, šiame mače jiems teks vis dar remtis ta ekipa, kuri praėjusį sezoną „Premier“ lygoje užėmė antrąją poziciją, o jau starte jų lauks rimtas – „Liverpool“ iššūkis. Pernai sezono pradžioje jie demonstravo puikią formą, o mačas su stipriais varžovais jau pirmąjame ture leis susidaryti pirmąjį įspūdį apie tai, kokios formos jie sezoną pasitinka šiemet.

Šį sezoną „Liverpool“ pasitinka su daug didesnėmis ambicijomis nei pernai. Jurgenas Kloppas jau pažįsta žaidėjus ir galėjo pats ruošti komandą naująjam sezonui, o vasarą jie taip pat nesnaudė, sustiprindami ekipą keletu pajėgių naujokų. Nepatekus į Europinius turnyrus, šį sezoną „raudonieji“ galės koncentruotis vien į „Premier“ lygą, tad naujasis sezonas suteikia daug vilčių šios ekipos gerbėjams.

Arseno Wengero ir Jurgeno Kloppo dvikova papuoš pirmąjį „Premier“ lygos turą. Kuriam iš jų pavyks sezoną pradėti malonesniu akordu galėsime įsitikinti jau sekmadienio vakare.

„Chelsea“ – „West Ham United“

Pirmadienį 22:00 val.

Po tragiško praėjusio sezono, kuriame jie užėmė vos 10-ąją vietą „Premier“ lygoje, „Chelsea“ planus naująjam sezonui pradėjo nuo naujojo trenerio įsigijimo. Juo tapo Italijos rinktinei vadovavęs Antonio Conte, iš kurio tikimasi sėkmingų rezultatų jau pirmąjame sezone. Vasarą porą naujų ir pajėgių žaidėjų į ekipą įsigijęs italas yra pasiruošęs suteikti progą visiems praėjusį sezoną nuvylusiems žaidėjams, o šiems tikrai netrūks motyvacijos įrodyti, jog praėjusiame sezone demonstruotas žaidimas jau praeityje ir šiemet pamatysime visai kitokią „Chelsea“ ekipą.

Iššūkį „Chelsea“ ekipai mes „West Ham United“ klubas. Jau praėjusį sezoną iki pat „Premier“ lygos finišo dėl vietos kitų metų Čempionų lygoje kovojusi ekipa sustoti nežada ir šią vasarą dar labiau sustiprino savo komandos sudėtį. Nors jų norai įsigyti aukščiausio lygio puolėją vis dar neišsipildė, Andre Ayew turėtų tapti vienu iš svarbiausių klubo žaidėjų atakose bei savo rezultatyvumu padėti komandai užmiršti naujo centro puolėjo trūkumą.

Pirmąjame naujojo sezono mače abu klubai turės ką įrodyti. „Chelsea“ bandys pergale parodyti, kad praėjusio sezono nesėkmės jau pamirštos, o „West Ham“ tikėsis savo žaidimu visiems priminti, jog praėjusį sezoną rodytas žaidimas nebuvo tik atsitiktinumas ir ši ekipa yra nusiteikusi ir toliau kėsintis į vietas pirmąjame lygos penketuke.


Visos pirmojo turo „Premier“ lygos rungtynės:

Šeštadienį:

14:30 „Hull City“ – „Leicester City“

17:00 „Burnley“ – „Swansea“

17:00 „Crystal Palace“ – „West Bromwich Albion“

17:00 „Everton“ – „Tottenham Hotspur“

17:00 „Middlesbrough“ – „Stoke City“

17:00 „Southampton“ – „Watford“

19:30 „Manchester City“ – „Sunderland“

Sekmadienį:

15:30 „Bournemouth“ – „Manchester United“

18:00 „Arsenal“ – „Liverpool“

Pirmadienį:

22:00 „Chelsea“ – „West Ham United“