"Premier" lygos belaukiant: komandų apžvalga - "Hull City"

Naujasis „Premier“ lygos sezonas startuos jau rugpjūčio 13 dieną, o tai reiškia, kad iki Anglijos čempionato pradžios liko vos 20 dienų. Nenumaldomai artėjant šioms pirmenybėms, Eurofootball.lt jums pateiks visų dvidešimties „Premier“ lygos ekipų apžvalgą.

Pirmoji bus apžvelgta praėjusį sezoną „Championship“ divizione žaidusi „Hull City“ komanda, kuri ir atidarys „Premier“ lygos sezoną, namuose sužaisdama pirmąsias rungtynes prieš šalies čempionus „Leicester City“ futbolininkus.


„Hull City“

Istorija:

Komanda įkurta 1904 metais, „Premier“ lygoje rungtyniaus penktąjį sezoną. Geriausias finišas šioje lygoje – 16 vieta.

Paskutinį kartą „Premier“ lygoje žaidė 2014-2015 metų sezone, kai liko paskutinėje pozicijoje.

Praėjusių metų sezonas:

2015-2016 metų „Championship“ pirmenybėse „Hull City“ liko ketvirtoje vietoje ir dėl pateko į „Premier“ lygą rungtyniavo atkrintamosiose varžybose. Jų metu pusfinalyje jie bendru rezultatu 3-2 palaužė „Derby County“, o finale 1-0 įveikė „Sheffield Wednesday“ klubą, taip užsitikrindami vietą aukščiausioje lygoje.

Pokyčiai po praėjusio sezono:

„Hull City“ kol kas yra viena iš neaktyviausių ekipų visoje „Premier“ lygoje. Prieš kelias dienas su komanda atsisveikino keturis metus klube dirbęs treneris Steve`as Bruce`as, tad „Hull City“ ekipa šiuo metu neturi vyriausiojo trenerio.

Klubas vis dar neįsigijo nė vieno naujoko, o  klubą paliko du žaidėjai, kurie praėjusį sezoną nebuvo startinės sudėties žaidėjai. Puolėjas Sone Aluko pernai per 25 mačus pelnė tris įvarčius, o gynėjas Ryanas Tayloras iš viso buvo pasirodęs tik ketveriose rungtynėse.

Žaidėjai į kuriuos verta atkreipti dėmesį:

Michaelas Dawsonas. Didžiulę patirtį „Premier“ lygoje su „Tottenham Hotspur“ klubu sukaupęs Dawsonas praėjusį sezoną buvo itin svarbus „Hull City“ komandoje. Centro gynėjas ne tik cementavo komandos gynybą, tačiau ir perteikė patirtį jaunesniems ekipos žaidėjams vilkėdamas kapitono raištį. Savo patirtį jis puikiai išnaudojo dažniausiai atsiduriant toje vietoje, kur jo labiausiai reikia – Dawsonas pirmavo komandoje pagal išmuštus kamuolius bei pagal blokuotus smūgius, o taip pat jis mažiausiai kartų iš visų „Hull City“ žaidėjų leisdavo varžovams jį įveikti žaidžiant vienas prieš vieną.

Mohamedas Diame. Dar vienas ne vienerius metus „Premier“ lygoje rungtyniavęs žaidėjas – Diame, savo meistriškumą demonstravo saugų linijoje. Senegalietis buvo pavojingas atakuodamas varžovų vartus, o tai puikiai įrodo jo pelnyti devyni įvarčiai. Būtent Diame praėjusį sezoną mušo svarbiausią sezono įvartį, tiksliu smūgiu atnešdamas pergalę lemiamose rungtynėse su „Sheffield Wednesday“ klubu. Tiesa, saugas iniciatyvos komandoje kartais imdavosi per daug – jis pirmavo klube pagal prarastus kamuolius.

Abelis Hernandezas. 25-erių metų Hernandezas praėjusį sezoną buvo komandos puolimo lyderis ir iš viso pasižymėjo 20 kartų.  Puolėjas į komandą atvyko 2014 metų vasarą bei sužaidė nesėkmingą sezoną „Premier“ lygoje, pasižymėdamas vos keturis kartus. Pajutęs įvarčių skonį žemesnėje lygoje, 25-erių metų futbolininkas sieks antruoju bandymu šioje lygoje pademonstruoti daug geresnius rezultatus ir parodyti, jog savo stipriąja kaire koja jis gali bausti ir „Premier“ lygos klubus.

Komandos stipriosios pusės:

Protingas ir disciplinuotas žaidimas. Praėjusį sezoną „Hull City“ „Championship“ divizione pirmavo pagal perdavimų tikslumą ir buvo mažiausiai kartų prasižengianti ekipa. Tačiau jie nebuvo pasyvūs nei puolime, nei gynyboje, o tai puikiai iliuostruoja tai, kad jie per rungtynes šiose pirmenybėse atlikdavo daugiausiai smūgių, o varžovams jų atlikti leisdavo mažiau nei bet kuri kita lygos ekipa.

Žaidimas namuose. „Hull City“ praėjusį sezoną buvo ta ekipa, kurios rezultatai namuose labiausiai skyrėsi nuo tų, kuriuos jie demonstravo išvykose. Namuose pralaimėję vos kartą jie surinko 52 taškus, kai tuo tarpu išvykoje jie iškovojo tik 31 tašką. Didžiausias skirtumas jų žaidime buvo matomas rezultatyvume – namuose jie įmušė daugiau nei du kartus daugiau, nei tai padarė žaisdami išvykose.

Žaidimas kamuolį laikant ant žemės. Praėjusį sezoną du pavojingiausi komandos žaidėjai atakose – Hernandezas ir Diame kartu nepelnė nė vieno įvarčio galva, o visa komanda smūgiais iš galvos pasižymėjo vos šešis kartus. Kur kas sėkmingiau komandai sekasi žaisti žemais perdavimais paremta taktika, tačiau „Hull City“ neatsisako idėjos ieškoti komandos draugų aikštais perdavimais į baudos aikštelę. 2015-2016 metų sezone pagal bandymus skersuoti į baudos aikštelę, jie nusileido tik „Middlesbrough“ ekipai.

Įdomūs faktai apie „Hull City“:

„Hull City“ negali pasigirti plačia trofėjų kolekcija. Per visą savo 112 metų istoriją jie gali pasigirti tik triskart laimėtu trečio pagal pajėgumą Anglijos diviziono nugalėtojų titulu. Arčiausiai trofėjaus jie buvo 2014 metais, kai FA taurės turnyre pateko į finalą. Visgi, nepaisant to, jog jau aštuntą minutę prieš „Arsenal“ jie pirmavo 2-0, galiausiai Londono ekipa išlygino rezultatatą, o per pratęsimą įveikė „tigrus“;

1998 metais, protesduodami prieš tuometinį klubo savininką Davidą Lloydą, buvusį tenisininką ir Anglijos Daviso taurės ekipos kapitoną, sirgaliai į aikštę įmetė kelis šimtus teniso kamuoliukų;

1928 metais „Hull City“ žaidėjas Arthuras Childsas tapo pirmuoju ir paskutiniu žaidėju, kuris iš aikštės buvo išvarytas dėl netinkamos avalynės. Neilgai trukus futbolo taisyklės buvo pakeistos ir netinkamą avalynę turintys žaidėjai nuo tos akimirkos turėjo galimybę ją pasikeisti bei sugrįžti į aikštę;

Iki „Hull City“ patekimo į „Premier“ lygą, buvo kalbama, jog komanda buvo užburta čigonų ir niekada nepasieks aukščiausios lygos. Visgi 2008 metais šis „prakeiksmas“ buvo nutrauktas, kai lemiamą įvartį įmušė Deanas Windassas, kilęs iš netoli esančio Gypsyville kaimelio;

1984 metais „Hull City“ pareiškė, kad bus pirmoji komanda sužaidusi futbolo mačą mėnulyje. Komandos savininkas Donas Robinsonas vėliau nusivežė savo ekipą į NASA bazę Amerikoje, tačiau vėliau pripažino, jog jie nesugebėjo surasti varžovų, su kuriais galėtų išbandyti savo jėgas;

Daugiausiai rungtynių klubo istorijoje yra sužaidęs Andy Davidsonas – 579. Daugiausiai įvarčių vilkėdamas klubo marškinėlius pelnė Chrisas Chiltonas – 222. Abu jie „Hull City“ ekipai atstovavo prieš daugiau nei keturis dešimtmečius;

Didžiausią komandos pergalę „Premier“ lygoje jie iškovojo 2013 metais 6-0 sutriuškindami „Fulham“ klubą. Didžiausią nesėkmę aukščiausioje lygoje jie patyrė 2009 metais 1-6 nusileidę „Liverpool“ ekipai.

Tautvydas Sakalauskas