"Premier" lygos belaukiant: komandų apžvalga - "Middlesbrough"

Naujasis „Premier“ lygos sezonas startuos jau rugpjūčio 13 dieną, o tai reiškia, kad iki Anglijos čempionato pradžios liko vos 19 dienų. Nenumaldomai artėjant šioms pirmenybėms, Eurofootball.lt jums pateiks visų dvidešimties „Premier“ lygos ekipų apžvalgą.

Antroje bus apžvelgta praėjusį sezoną „Championship“ divizione žaidusi „Middlesbrough“ ekipa, kuri kelialapį į aukščiausią lygą iškovojo užimdama antrą vietą praėjusių metų antros pagal pajėgumą lygos pirmenybėse.


„Middlesbrough“

Istorija:

Komanda įkurta 1876 metais, „Premier“ lygoje rungtyniaus penkioliktą sezoną. Geriausias finišas šioje lygoje – 7 vieta.

Paskutinį kartą „Premier“ lygoje žaidė 2008-2009 metų sezone, kai liko 19-oje pozicijoje.

Praėjusių metų sezonas:

2015-2016 metų „Championship“ pirmenybėse „Middlesbrough“ surinko 89 taškus ir tik dėka geresnio įvarčio santykio aplenkė „Brighton & Hove Albion“ klubą bei užėmė antrąją poziciją, kuri garantuoja tiesioginį kelialapį į „Premier“ lygą.

Pokyčiai po praėjusio sezono:

Komanda sudėtį „Premier“ lygai pradėjo rinkti vos pasibaigus praėjusiam sezonui. Iš pradžių buvo atsisveikinta su dviem laiko aikštėje praėjusį sezoną negavusiais gynėjais, o vėliau komanda pradėjo įsigyti naujokus.

Iš pradžių klubas už 5 milijonus eurų iš „Ajax“ nusipirko kairiojo krašto saugą Viktorą Fischerį, o vėliau iš „Atalanta“ įsigijo šiuo metu brangiausią savo vasaros pirkinį – Marteną de Rooną. 25-erių metų saugas „Middlesbrough“ klubui kainavo 15 milijonų eurų. Tuo tarpu iš „Valencia“ įsigytas dešinio krašto gynėjas Antonio Barraganas jiems kainavo 2,7 milijono eurų sumą.

Klubą taip pat papildė keturi žaidėjai, už kuriuos komanda nemokėjo jokios išpirkos. Gynėjas Bernardo Espinosa, vartininkas Victoras Valdesas ir saugas Gastonas Ramirezas klubą papildė be jokio transfero mokesčio, o puolėjas Alvaro Negredo buvo išsinuomotas iš „Valencia“ ekipos.

Žaidėjai į kuriuos verta atkreipti dėmesį:

Victoras Valdesas. Valdesas į „Middlesbrough“ klubą atvyksta su didžiule motyvacija įrodyti, jog jis bereikalo buvo laikomas nereikalingu per savo pusantrų metų laikotarpį „Manchester United“ ekipoje. Praėjusio sezono pabaigoje ispanas buvo išnuomotas į „Standard Liege“ ekipą, kur siekė įgauti žaidybinės praktikos ir atgaivinti sportinę formą. Visgi, per tris mėnesius Belgijoje jis tesužaidė aštuonis mačus, iš kurių tik viename išlaikė savo vartus „sausus“. Žaidimas „Middlesbrough“ ekipoje gali būti paskutine galimybe Valdesui įrodyti, kad jis vis dar gali rungtyniauti aukščiausio lygio futbolą, tad stebėti šio vartininko pasirodymus naujojoje ekipoje bus tikrai įdomu.

Martenas de Roonas. Italijos čempionate pernai žaidęs atraminis saugas šio metu yra didžiausias ir svarbiausias „Middlesbrough“ naujokas. Tačiau tokią sumą už jį komanda sumokėjo ne veltui – praėjusį sezoną olandas pirmavo visoje „Serie A“ pagal iš varžovų perimtus kamuolius. Pagal perimtus perdavimus jis taip pat pateko tarp penkių geriausių lygos žaidėjų, tad dėl jo sugebėjimų gintis neturėtų kilti jokių klausimų. Saugo produktyvumas priklausys tik nuo to, kaip jam pavyks prisitaikyti prie „Premier“ lygos futbolo.

Alvaro Negredo. Negredo yra dar vienas patyręs žaidėjas, kuris į „Middlesbrough“ vyksta gaivinti savo reputacijos. Pastaruosius du sezonus jis užbaigė „La Liga“ pirmenybėse pelnydamas vos po penkis įvarčius ir nė iš tolo nepriminė to puolėjo, kuris 2012-2013 metais šiose pirmenybėse pasižymėjo 25 kartus bei už 25 milijonus eurų persikėlė į „Manchester City“ ekipą. „Miestiečių“ gretose jis sužaidė vos sezoną, per kurį pasižymėjo 9 kartus ir nors tai nebuvo puikus rezultatas, praėjusį sezoną „Middlesbrough“ klube žaidę puolėjai negalėjo pasigirti net ir tokiu rezultatyvumu. Rezultatyviausias komandoje buvo 8 įvarčius pelnęs Davidas Nugentas, tad Negredo į komandą pasikviestas tikintis, jog jis bus tas žaidėjas, kuris perims atakos lyderio rolę.

Komandos stipriosios pusės:

Patirtis. 22-ejų metų naujokas Viktoras Fischeris kitą sezoną gali būti jauniausiu komandos žaidėju bei vienu iš nedaugelio 25-erių metų nesulaukusių „Middlesbrough“ futbolininkų. Komanda jau pernai nestokojo patyrusių žaidėjų, o prie jos prisijungus Valdesui ir Negredo, jų sudėtyje atsirado dar daugiau patyrusių futbolininkų. Pernai patirtis atnešė jiems kelialapį į „Premier“ lygą, o kokius rezultatus tai duos šiame sezone pamatysime jau netrukus.

Į baudos aikštelę skersuojami kamuoliai ir žaidimas antrame aukšte. Nepaisant to, jog ši komanda nebuvo tarp geriausių oro dvikovose kovojančių ekipų, labai didelę jų puolimo dalį sudaro kamuolio skersavimas iš kraštų. Jie buvo dažniausiai šį elementą naudojusi komanda, o taip sukūrė 15 įvarčių, kurie buvo pelnyti smūgiais galva. Naujasis komandos puolėjas –  Alvaro Negredo, per savo karjerą taip ne kartą įrodė, jog gali sėkmingai mušti įvarčius antrąjame aukšte, tad komandos žaidimo braižas neturėtų per daug keistis.

Standartinės situacijos. Praėjusį sezoną „Middlesbrough“ iš standartinių situacijų pelnė 15 įvarčių, tačiau tai nėra labiausiai įspūdį keliantis rodiklis kalbant apie jų sugebėjmą atlikti standartines padėtis. „Championship“ divizione pernai jie buvo vieninteliai, kurie komandos draugą sėkmingai surasdavo dažniau nei kas antrą kartą keliant kamuolį kampinio metu. Nors „Premier“ lygoje tokių klubų buvo keturi, nė viena iš jų negalėjo pasigirti tokia sėkminga atliktų kampinių statistika (55,2% „Middlesbrough“ keltų kampinių pasiekė komandos draugus).

Įdomūs faktai apie „Middlesbrough“:

Per savo istoriją „Middlesbrough“ du kartus buvo iškritusi į trečią pagal pajėgumą Anglijos lygą. Abu kartus jau pirmąjį sezoną jie liko antri ir taip sugrįžo į aukštesnę lygą;

Didžiausias klubo pasiekimas – 2003-2004 metų sezone laimėta Lygos taurė;

Per visą klubo istoriją, ši ekipa Europiniuose turnyruose dalyvavo vos du kartus. Jei 2004-2005 metų sezone UEFA taurėje jie iškrito aštuntfinalyje, tai po metų jie pasiekė šio turnyro finalą. Visgi, finale juos net 0-4 sutriuškino tuo metu pirmąjį tokį trofėjų iškovojusi „Sevilla“ ekipa. Nuo šio finalo „Middlesbrough“ daugiau nesužaidė nė vienerių rungtynių Europoje, o „Sevilla“ gali pasigirti iškovojusi dar keturis tokio rango varžybų nugalėtojų titulus;

Komandos treneris Aitoras Karanka dirbo Jose Mourinho asistentu „Real“ ekipoje. Portugalui palikus postą su juo pasitraukė ir Karanka, kuriam darbas „Middlesbrough“ klube yra pirmasis, kuriame jis yra vyriausias komandos treneris;

Karanka taip pat yra pirmasis ne iš Didžiosios Britanijos kilęs treneris komandos istorijoje;

Kartu su savimi treneris iš Ispanijos atsivežė ir nemažai tautiečių. Šiuo metu komandoje yra septyni žaidėjai, kurie turi Ispanijos pilietybę;

Daugiausiai šiame klube rungtynių sužaidė Timas Williamsonas – 603, o daugiausiai įvarčių pelnė George`as Camsellas – 345. Abu šie rekordai gyvuoja jau daugiau nei 75 metus.

Tautvydas Sakalauskas

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...