"Premier" lygos belaukiant: komandų apžvalga - "West Bromwich Albion"

Naujasis „Premier“ lygos sezonas startuos jau rugpjūčio 13 dieną, o tai reiškia, kad iki Anglijos čempionato pradžios liko vos 14 dienų. Nenumaldomai artėjant šioms pirmenybėms, Eurofootball.lt jums pateiks visų dvidešimties „Premier“ lygos ekipų apžvalgą.

Šį kartą bus apžvelgta praėjusį sezoną „Premier“ lygoje keturioliktoje pozicijoje likusi „West Bromwich Albion“ ekipa.


„West Bromwich Albion“

Istorija:

Komanda įkurta 1878 metais, „Premier“ lygoje rungtyniaus vienuoliktą sezoną. Geriausias finišas šioje lygoje – 8 vieta.

„Premier“ lygoje rungtyniaus septintą sezoną iš eilės.

Praėjusių metų sezonas:

2015-2016 metų „Premier“ lygos sezone „West Brom“ stabiliai laikėsi netoli turnyrinės lentelės vidurio, tačiau nesėkminga devynių rungtynių be pergalių serija sezono pabaigoje lėmė tai, kad jie nukrito į keturioliktą poziciją.

Pokyčiai po praėjusio sezono:

Po praėjusio sezono komanda atsisveikino su dviem puolėjais – du įvarčius pelniusiu Stephane Sessegnonu bei be įvarčių likusiu Victoru Anichebe. Taip buvo nuspręsta nepratęsti bendradarbiavimo su sezono pradžioje antruoju komandos vartininku buvusiu Andersu Lindegaardu.

Šiuo metu vienintelis naujokas – už 6,5 milijono eurų sumą iš QPR atvykęs dešinio krašto puolėjas Mattas Phillipsas.

Žaidėjai į kuriuos verta atkreipti dėmesį:

Jonny Evansas. 28-erių metų gynėjas praėjusią vasarą paliko „Manchester United“ ir persikėlė į „West Bromwich Albion“ ekipą, kurioje iš karto tapo startinės sudėties žaidėju. Šiaurės Airijos rinktinės narys savo pirmąjame sezone pateko tarp trijų geriausių komandos žaidėjų pagal atimtus kamuolius, perimtus perdavimus ir iš savo aikštės zonos išmuštus kamuolius. Neseniai pasirodė informacija, jog po tokio sezono Evansas sudomino ir „Arsenal“ klubą, tačiau jei jis liks dabartinėje ekipoje, kitą sezoną jis turėtų būti komandos gynybos lyderiu.

Mattas Phillipsas. Vienintelis šios vasaros naujokas praėjusį sezoną praleido antroje pagal pajėgumą Anglijos lygoje, kur pelnė aštuonis įvarčius bei atliko penkis rezultatyvius perdavimus. Visgi, šiam žaidėjui žaidimas „Premier“ lygoje nebus naujovė – jis šioje lygoje jau yra sužaidęs virš 50 mačų. 2014-2015 metų sezone žaisdamas aukščiausioje lygoje jis įrodė, kad gali būti produktyvus ir šiame lygyje, pelnęs tris įvarčius ir atlikęs aštuonis rezultatyvius perdavimus. Praėjusį sezoną vos 34 įvarčius pelniusiam klubui toks kurti bei realizuoti progas galintis žaidėjas tikrai pravers.

Saido Berahimo. Ekipos jaunimo akademijos produktas praėjusį sezoną susidūrė su nelauktomis problemomis. Žaidėjas negavo tiek žaidybinio laiko kiek jis norėtų bei prašėsi parduodamas, tačiau „West Brom“ atsisakė galimybės atsisveikinti su šiuo futbolininku. Galiausiai žaidėjui buvo suteikta daugiau galimybių, tačiau jis per visą praėjusį sezoną „Premier“ lygoje pelnė vos keturis įvarčius. Prieš sezoną jis buvo pasižymėjęs keturioliką kartų, tad vienu iš talentingiausių savo kartos žaidėjų Anglijoje laikyto puolėjo produktyvumas ženkliai sumažėjo. Berahimo sutartis su „West Brom“ baigia galioti kitą vasarą, tad komanda bus suinteresuota jį leisti į aikštę ir taip įtikinti likti komandoje, o pats 22-ejų metų žaidėjas norės parodyti, jog praėjęs sezonas buvo tik nemalonus atsitiktinumas.

Komandos stipriosios pusės:

Žaidimas be kamuolio. Praėjusį sezoną iš visų „Premier“ lygos klubų mažiausiai kamuolį turėjusi „West Bromwich Albion“ ekipa dažniausiai turėjo gintis, o progų susikurdavo mažiau nei bet kuri kita lygos komanda. Visgi, per sezoną šis klubas patyrė vos 15 pralaimėjimų, o keturiolikta vieta įrodo, kad jie moka žaisti varžovams suteikdami rungtynių kontrolę. Tiesa, norėdama pagerinti praėjusių metų rezultatą, „West Brom“ privalės sėkmingiau išbėgti į greitas atakas – praėjusį sezoną kontraatakų metu jie nepasižymėjo nė karto.

Gynyba. Praėjusio sezono sėkmė dažniausiai buvo paremta geros gynybos pagrindu. Per sezoną praleidusi 48 įvarčius, ši ekipa pagal šį rodiklį „Premier“ lygoje užėmė septintąją vietą. Klubo puolimui stringant, gebėjimas nepraleisti daug įvarčių būdavo tai, kas suteikdavo jiems šansą kovoti dėl pergalių. Jei šį sezoną nebus stipriai pagerintas komandos puolimas, ekipa ir vėl pergalių turės siekti savo darbu gynyboje.

Kova dėl aukštų kamuolių, žaidimas galva. „West Bromwich Albion“ pernai buvo viena iš geriausių „Premier“ lygos komandų, kalbant apie žaidimą ore. Pagal laimėtas oro dvikovas jei pateko tarp trijų geriausių lygos komandų, o smūgiais galva jie iš viso pelnė 12 įvarčių. Atsižvelgus į tai, jog per visą sezoną ši komanda pasižymėjo vos 34 kartus, tampa akivaizdu, jog šis žaidimo elementas buvo labai svarbus „West Brom“ ekipos žaidime.

Įdomūs faktai apie „West Bromwich Albion“:

1919-1920 metų sezone „West Brom“ pirmą ir vienintelį kartą iškovojo aukščiausios Anglijos lygos nugalėtojų titulą;

Per savo istoriją „West Bromwich Albion“ iškovojo penkias FA taures, o dar tiek pat kartų jie suklupo šio turnyro finale;

2004-2005 metų „Premier“ lygos sezone „West Brom“ tapo pirmoji ekipa, kuri per Kalėdas lygoje užėmusi paskutinę vietą, vėliau sugebėjo išlikti lygoje;

Tą patį 2004-2005 metų sezoną jie tapo vienintele komanda lygos istorijoje, kuri prieš paskutinį turą būdama paskutinėje vietoje, sugebėjo išlikti lygoje;

Šis klubas iš pradžių buvo pavadintas „West Bromwich Strollers“ vardu, tačiau jau po dviejų metų buvo nuspręsti jį pervadinti į „West Bromwich Albion“, o tokiu pavadinimu klubas gyvuoja ir dabar;

Per visą klubo istoriją, žemesnėje nei antroje Anglijos lygoje jie praleido vos du metus;

Klubo legenda Tony Brownas yra pasiekęs daugumą ekipos rekordų. Jis yra sužaidęs daugiausiai mačų – 720, bei pirmauja pagal įmuštus įvarčius – 279.

Tautvydas Sakalauskas