"Premier" lygos grandų pinigai: šeši brangiausi pirkiniai

Futbolo pasaulį vakar sudrebino naujienos, kad "Liverpool" už įspūdingą pinigų sumą įsigijo centro gynėją iš Nyderlandų Virgilį van Dijką.

26-erių metų gynėjas tapo brangiausiu visų laikų planetos gynėjų, todėl "raudonųjų" klubo sirgalių viltys į šį olandą yra pačios didžiausios.

Anglijos "Premier" lygoje kasmet išleidžiamos didžiulės sumos naujiems pirkiniams, todėl užsienio spauda sudarė sąrašą, kuriame paimta po vieną brangiausią futbolininką iš šešių stipriausiausių šalies komandų.

Didžiausią sumą iš šio sąrašo yra išleidęs "Manchester United", paklojęs 89 milijonus svarų sterlingų už saugą Paulį Pogba.

Antroje vietoje įsitaisė būtent "Liverpool", už V. van Dijką išleidęs jau minėtą sumą. Trečioje - Londono "Chelsea", praėjusią vasarą už Alvaro Moratą paklojęs 60 mln. svarų sterlingų.

Ketvirtoje vietoje atsidūrė "Manchester City" (Kevinas De Bruyne, 55 mln. svarų), penktoje - Londono "Arsenal" (Alexandre'as Lacazette'as, 46,5 mln.) ir šeštoje vietoje liko 42 mln. svarų sterlingų taip pat už gynėją Davinsoną Sanchezą paklojęs "Tottenham".