Prieš mačą su lietuviais G.Southgate'as idėjų sėmėsi regbio treniruotėje

Prieš keturis mėnesius Anglijos futbolo rinktinės vairą oficialiai perėmęs Garethas Southgate'as žino, kad atsisėdo ant labai karštos kėdės. Jis vadovaus rinktinei, kurios tikslai ir lūkesčiai labai dideli, tačiau rezultatai dažniausiai virsta visuotiniu tautos nusivylimu.

Todėl niekas negali garantuoti, kad treneris savo pareigose išbus visą kontrakte numatytą laikotarpį iki 2020-ųjų pabaigos. Tačiau jis pasiryžęs tai padaryti.

"Didžiuojuosi tapęs Anglijos rinktinės treneriu. Bet puikiai suprantu, kad gauti šias pareigas yra viena, o savo darbą atlikti sėkmingai - visai kas kita. Todėl turėsiu atiduoti viską, kad sirgaliai nenusiviltų. Kaip laikinas treneris rinktinei vadovavau ketveriose rungtynėse. Kruopščiai jas išstudijavau ir galiu pasakyti, kad ši komanda turi didelį potencialą", - tikino G.Southgate'as.

Treniruojami šio stratego, Anglijos futbolininkai pasaulio čempionato atrankos rungtynėse 2:0 įveikė Maltą ir 3:0 Škotiją, lygiosiomis 0:0 sužaidė su Slovėnija, o draugišką dvikovą su Ispanija baigė 2:2. Pastarajame mače savoje "Wembley" arenoje G.Southgate'ui teko nuryti karčią piliulę - 88 min. jo auklėtiniai pirmavo 2:0, bet persvaros neišsaugojo.

"Mes dar kuriame savo žaidimo stilių. Tokį, kuriuo žaistume visada. Noriu, kad mano komanda žaistų dominuodama ir kontroliuodama kamuolį, spausdama varžovus. Žmonėms toks futbolas patinka. Vis tik rungtynėse su ispanais per paskutines 10 minučių visiškai praradome kontrolę ir buvome nubausti. Negalime leisti, kad tai pasikartotų", - aiškino 46 metų treneris, rinktinėje pakeitęs į kyšininkavimo skandalą įsivėlusį Samą Allardyce'ą.

Gynėjo pozicijoje rungtyniavęs G.Southgate'as per 18 metų trukusią profesionalo karjerą sužaidė 650 rungtynių Londono "Crystal Palace", Birmingemo "Aston Villa" ir "Middlesbrough" klubuose. Nacionalinei rinktinei jis atstovavo 57 kartus ir su "Trimis liūtais" pateko į namie vykusio EURO 1996 čempionato pusfinalį.

Trenerio karjerą jis 2006-aisiais pradėjo "Middlesbrough" ekipoje, o 2011-aisiais įsidarbino Anglijos futbolo asociacijoje (FA). Treniravo šalies jaunimo rinktinę, talkino nacionalinės komandos treneriams, o praėjusį rudenį sulaukė FA pasiūlymo tapti vyriausiuoju treneriu

"Šios pareigos užkrauna milžinišką atsakomybę, bet aš pasirengęs tokiam karjeros iššūkiui", - tvirtino jis.

Nors nacionalinės futbolo rinktinės nežaidė jau 4 mėnesius, G.Southgate'as tikino nenuobodžiavęs. Be įprastų funkcijų jis netgi apsilankė Anglijos regbio rinktinės treniruotėje ir dalinosi patirtimi su jos treneriu Eddie Jonesu.

"Tai buvo įdomi patirtis. Susipažinti su kitų sporto šakų darbo specifika yra naudinga. Visuomet ieškau naujų idėjų. O pamatyti, kaip dirba pastaruoju metu nepralaiminti regbio rinktinė - labai įdomu. Domėjausi, kaip jie ruošiasi rungtynėms, kaip renka informacija ir analizuoja varžovus. Kai kuriuos metodus ketiname pritaikyti ir savo darbe", - aiškino G.Southgate'as.

futbolo.tv

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...