Priežastys, verčiančios manyti, jog A. Conte po sezono paliks "Chelsea" © JumpStory nuotr.

Trenerio Antonio Conte ateitis Londono “Chelsea” klube yra populiari diskusijų tema nuo pat to laiko, kai pirmajame savo sezone jis sostinės futbolininkus atvedė iki “Premier” lygos titulo.

Abejones apie tai, ar italas “aristokratų” gretose išbus ilgą laiką, sėja daugelis dalykų – nesugebėjimas įsigyti daugiau aukščiausio lygio naujokų bei skandalingas Diego Costos sugrįžimas į Madrido “Atletico” yra tik keletas iš jų.

“Chelsea” pralaimėjimas “Manchester City” tik paskatino dar daugiau kalbų, o jas surinko “Sky Sports” žurnalistas Jackas Wilkinsonas.

Žemiau – apžvalgininkų nuomonės apie tai, kas verčia manyti, jog Conte paliks “Chelsea” klubą po šio sezono.

Shaunas Custis – vyriausiasis “The Sun” sporto skilties redaktorius

“Nemanau, kad toks pasakojimas turėtų būti nužvelgiamas kaip labai šokiruojantis”, - Custis pasakojo Sunday Supplement.

“Vasarą buvo pakilimų ir nuosmukių bei kalbų, kad Conte išvyks sezonui dar nė neprasidėjus. Yra priežasčių, verčiančių galvoti, jog taip nutiks šiam sezonui pasibaigus.”

“Chelsea” trenerių vienšagės bet kokiu atveju nebūna ilgos, tad tai nenustebintų. Jis yra gana nenuspėjamo charakterio, o nenuspėjamiems charakteriams įprastai įgrįsta klubo valdybos nurodymai, nors valdyba bei savininkas visada ir laimi.”

“Faktas, kad jis vakar pralaimėjo (prieš “Man City” – red. past.), vers žmones galvoti, kad iš to nieko nebus, tačiau mes tokius mačus matysime kiekvieną savaitę, nes dėl titulo kaunasi šešios komandos.”

“Visgi, šiuo metu aplink Conte sukasi daug dalykų ir nemanau, jog kažkas galėtų patikėti, kad jis yra visiškai patenkintas bei nori likti ir, sakykim, pasirašyti naują penkerių metų kontraktą.”

Alyson Rudd – “The Times” sporto žurnalistė

“Conte “Chelsea” atnešė titulą ir veikiausiai galvojo turėsiantis daugiau galios savininko atžvilgiu, bet “Chelsea” nenori, kad taip jaustumeisi, jie nori, jog jų treneriai jaustųsi nesaugiai ir tai yra dalis “Chelsea” mašinos”, - kalbėjo Rudd.

“Jie pasirašo sutartis su savo treneriais dėl jų specifinių įgūdžių, o ne tam, kad būnant klube išaugtų jų ego.”

“Kituose klubuose bei šalyse, jeigu laimi titulą, gauni daugiau galios ir svaresnį žodį transferų politikoje, tačiau “Chelsea” iš tavęs to nenori.”

“Chelsea” negalvoja apie ilgalaikę perspektyvą, jie pasamdo žmones, kurie gali atlikti darbą tarp vienerių ir trejų metų.”

Samas Wallace’as – “Daily Telegraph” žurnalistas

Wallace’as kalbėjo apie gandus, jog vietoj Conte į “Chelsea” vėl gali sugrįžti iš Miuncheno “Bayern” atleistas Carlo Ancelotti.

“Ancelotti Vokietijoje buvo ganėtinai kritikuojamas, neva treniruoti jų puikaus klubo jis nėra pasirengęs taktiškai.”

“Klaida, kurią “Chelsea” visuomet jautė, yra ta, jog jie atleido Ancelotti po to, kai jis laimėjo dublį.”

“Jeigu Conte neišsilaikys iki šio sezono pabaigos, ką sakyti yra neįtikėtina, ar Ancelotti sugrįžtų sezono viduryje? Yra nutikę ir keistesnių dalykų.”

“Jiems reikia kažko, kas neturi darbo, bei yra pasirengęs užkamšyti spragą. Būtų įdomu vėl jį pamatyti “Chelsea”.

“Faktas tas, jog “Chelsea” yra atleidęs tiek daug strategų, kad jiems teks pradėti siūlyti darbą tiems, kurie čia jau buvo, kaip kad nutiko su Mourinho.”

Kokia Jūsų nuomonė? Prisijunkite prie diskusijos ir pasidalinkite ja komentaruose!