Pristatytos penkios naujovės kitų metų UEFA turnyruose

UEFA tęsia rekonstrukcijų darbus savo bendruomenėje - nuo kitų metų didžiausiuose Senojo žemyno klubiniuose turnyruose atsiras dar penki pasikeitimai.

Po penktadienį įvykusio UEFA Vykdomojo komiteto susirinkimo Bratislavoje paaiškėjo, kad kitų metų turnyruose žiūrovai turės taikytis ne tik prie naujų taisyklių, bet ir rungtynių laiko. Pasikeitimai įsigalios trijuose stambiausiuose UEFA turnyruose - Čempionų ir Europos lygoje bei Supertaurėje.

Pirmasis ir svarbiausias pasikeitimas yra tai, kad UEFA nuo kitų metų komandoms leis atlikti ketvirtąjį keitimą. Šia galimybe bus galima pasinaudoti tik nuo atkrintamųjų varžybų, kai komandos galimai žais pratęsimus, o jų metu ir bus galima pasinaudoti ketvirtuoju keitimu.

Taip pat nuo kitų metų komandų treneriams visų minėtų trijų turnyrų finaluose į paraišką bus galima įtraukti visus 23 žaidėjus, o ne 18, kaip būdavo iki pat šiol. Ant atsarginių suolo galės būti nebe septyni žaidėjai, o 12, kas turėtų sudaryti strategams didesnę žaidėjų pasirinkimo galimybę svarbiausiose sezono rungtynėse.

Futbolo žiūrovai taip pat turės pasitaikyti prie naujo rungtynių laiko Čempionų ir Europos lygoje. Čempionų lygoje grupių etapo ir atkrintamųjų rungtynės prasidės 22 valandą Lietuvos laiku.

Vis dėlto grupių etape bus sudaryta platesnė galimybė stebėti rungtynes - kiekvieną rungtynių savaitę po dvi dvikovas antradienį ir trečiadienį rodys 19 valandą 55 minutės Lietuvos laiku. Visos grupių etapo rungtynės tuo pačiu laiku bus žaidžiamos tik paskutiniame etape.

Tokios pačios rungtynių laiko taisyklės galios ir Europos lygoje. UEFA Supertaurės akistata, kuri Estijoje įvyks rugpjūčio 15-ąją dieną, taip pat prasidės 22 valandą Lietuvos laiku.

UEFA nuo kito sezono taip pat leis klubams, kurie po grupių etapo dar tęs kelionę Europos turnyruose, registruoti tris naujus žaidėjus atkrintamųjų etape. 

Paskutinis, tačiau ne toks svarbus pasikeitimas yra tai, jog klubai, kurie Europos lygos turnyrą laimėjo mažiausiai tris kartus iš eilės ar penkis iš viso, turės galimybę ant marškinėlių rankovės vilkėti turnyro emblemą su finale pasiektu pergalių skaičiumi. Ši galimybė Čempionų lygoje jau yra įsigaliojusi. Ja iškart galės pasinaudoti "Sevilla", kuri yra vienintelė komandą iš visų kitų, Europos lygą laimėjusi penkis kartus nuo 2006 metų.