R. Koemanas: buvau atleistas, nes man nepavyko įsigyti Giroud

Liverpulio "Everton" treneris Ronaldas Koemanas žinojo, kad jam gresia atleidimas, jau tada, kai tapo aišku, jog klubui nepavyko pakeisti savo pagrindinio snaiperio Romelu Lukaku.

Su olandu atsisveikinta po "irisų" mačo prieš Londono "Arsenal", kurį jie pralaimėjo rezultatu 5-2. "Kanonierių" gretose pasirodė ir Olivier Giroud, kurį strategas laikė pagrindiniu kandidatu pakeisti belgą.

Vis dėlto, nors perėjimas jau buvo beveik suderintas, prancūzas apsisprendė likti Anglijos sostinėje ir "Everton" liko nieko nepešę. Jiems taip pat nepavyko pasiskolinti Diego Costos.

"Buvau per žingsnį nuo susitarimo su Olivier Giroud", - Koemanas pasakojo Nyderlandų žurnalui VI. "Jis būtų mums tikęs idealiai, tačiau pačiu paskutiniu momentu jis nusprendė toliau gyventi Londone bei likti "Arsenal".

"Tai priimti buvo tikrai sunku. Pasakykite, kur galima gauti geresnį snaiperį? Lukaku mums buvo labai svarbus ne tik dėl savo įvarčių. Kaip puolėjas, jis turėjo išskirtinį žaidimo būdą - paremtą jėga."

"Jis galėjo išlaikyti kamuolį, visada matė vartus ir buvo greitas. Jeigu įvykiai rungtynėse nesiklostytų gerai, jeigu negalėtume žaisti taip, kaip esame įpratę, visada buvo galimybė jam atlikti ilgą perdavimą."

"Staiga (po Giroud sprendimo - red. past.) mums ėmė trūkti tokio žaidėjo. Su Nikola Vlašičiumi bei Wayne'u Rooney turėjome puolėjus, kurie nori turėti kamuolį po kojomis."

"Kai nesiseka lipdyti atakų nuo gynybos kaip komandai ir daugiau nebeturi pasirinkimo atlikti ilgą perdavimą, tuomet žinai, jog turi problemą."

Mersisaido klubas šiuo metu "Premier" lygoje užima vos 18-ąją vietą, o vakar iškrito iš "Carabao" taurės.