R. Lewandowskis: "Ballon d'Or" rinkimai man kelia juoką

Vienu geriausių planetos puolėjų laikomas Robertas Lewandowskis "Ballon d'Or" rinkimais nėra sužavėtas - nepaisant to, kad pats lenkas pateko į geriausiųjų 30-uką, jis nesupranta prasmės išrinkti tokį didelę skaičių futbolininkų, pretenduojančių į "Auksinį kamuolį".

"France Football" neseniai atskleidė 30-ies futbolininkų pavardes, pretenduojančias į geriausio metų futbolininko apdovanojimą. Nėra abejonių - pirmos dvejos pozicijos jau yra rezervuotos Lioneliui Messi ir Cristiano Ronaldo, o dėl trečio futbolininko dar stipriai abejojama,

R. Lewandowski, kuris pareiškė, kad jam svarbiausia yra "Bayern" klubo sėkmė, o ne individualūs prizai, nesupranta kokia prasmė yra išrinkti pozicijas tiems futbolininkams, kurie yra už geriausiųjų trejeto.

"Negaliu pasakyti, kad man tai yra kažkas labai svarbaus", - apie patekimą į "Ballon d'Or" apdovanojimo sąrašą kalbėjo lenkas. - Sėkmingas pasirodymas su "Bayern", ypatingai Čempionų lygoje, yra tai kas man tikrai rūpi".

"Šiuose rinkimuose yra svarbios tik pirmos trys pozicijos. Būtent dėl to aš praėjusiais metais buvau kiek lengvai nustebęs...

Šiek tiek keista, kai tu žaidi už "Bayern", esi Čempionų lygos pusfinalyje, esi antras pagal rezultatyvumą šiame turnyre ir pelnai daugybę įvarčių "Bundesliga" pirmenybėse. Nežinau, kokioje pozicijoje likau tais metais, bet man buvo šiek tiek juokinga", - pridūrė R. Lewandowski.

Lenkijos rinktinės žvaigždė 2016 metais "Ballon d'Or" rinkimuose liko 16-oje vietoje, o patį "Auksinį kamuolį" laimėjo Cristiano Ronaldo.