R. Sadauskas džiaugiasi permainomis "Stumbre"

Pastaraisiais metais Kauno „Stumbro“ futbolo klubo vidurio gynėją Rimvydą Sadauską drąsiai galime vadinti vienu didžiausių „SMScredit.lt A lygos“ atradimų. Savo patikimu žaidimu jis ne tik įsitvirtino ekipos starto sudėtyje, yra kviečiamas į šalies U-21 rinktinę, bet ir buvo išrinktas „Stumbro“ vicekapitonu.

Vos prieš keletą dienų jis pažymėjo savo 20-ąjį gimtadienį ir ne veltui yra vadinamas vienu perspektyviausių savo pozicijos žaidėjų Lietuvoje. Geru žodžiu jį ne kartą minėjo ir „Stumbro“ ekipos vyriausiasis treneris Mariano Barreto, kurio nuomone, šio žaidėjo laukia puiki ateitis.

Apie karjerą, tikslus ir pasikeitusį „Stumbrą“ R. Sadauskas papasakojo fcstumbras.lt.

Jau antrą sezoną nuolat žaidi „SMScredit.lt A lygoje“. Kuo skiriasi R. Sadauskas dabar ir prieš keletą metų?

Įgavau labai daug neįkainojamos žaidybinės patirties, o kiekvienerios rungtynės suteikia daugiau pasitikėjimo pačiose įvairiausiose situacijose. Pavyksta geriau perskaityti tam tikrus žaidimo epizodus. Tikrai esu geresnis žaidėjas negu buvau prieš keletą metų, pats aikštėje jaučiuosi kur kas geriau ir drąsiau.

Dažnai jauniems futbolininkams perėjimas iš jaunių į vyrų futbolą būna labai sunkus. Kaip buvo tavo atveju?

Pakankamai anksti man teko debiutuoti LFF Pirmoje lygoje Nacionalinės futbolo akademijos gretose. Tai buvo pirmieji žingsniai tikrame vyrų futbole. Paskui, po paskutinių metų praleistų NFA, aš ir dar keli draugai gavome puikias sąlygas tęsti karjerą tik ką susikūrusioje „Stumbro“ komandoje. Viską pradėjome nuo antros lygos ir kiekvienais metais kopėme į viršų. Palaipsniui siekėme tikslo ir džiaugiuosi, jog pavyko greitai patekti tarp stipriausių šalies klubų.

Papasakok, kaip ir kada susidomėjai futbolu?

Tai įvyko labai seniai. Prisimenu, kad į pirmąją treniruotę mane nuvedė tėtis. Tada man buvo vos penkeri metai. Treneris buvo Laimis Ramanauskas. Kadangi mano amžiaus grupės nebuvo man iš karto teko treniruotis su vyresniais (šypsosi).

Kada pirmą kartą supratai, jog futbolas gali būti daugiau nei tik pomėgis?

Tas suvokimas atėjo, kai man buvo 15 metų. Tada sulaukiau pirmojo savo kvietimo į Lietuvos jaunimo rinktinę.

Šiuo metu rungtyniauji vidurio gynėjo pozicijoje. Ar yra tekę išmėginti ir kitas vietas aikštėje?

Gali būti sunku tuo patikėti, tačiau pradžioje pas trenerį Artūrą Ruževskį žaidžiau krašto saugo pozicijoje. Paskui toje pačioje komandoje tapau vidurio saugu. Kiek vėliau, ėmus atstovauti NFA, buvau statomas tiek į krašto gynėjo, tiek į vidurio gynėjo poziciją. Dabar jau keletą metų rungtyniauju tik gynybos viduryje. Čia jaučiuosi puikiai.

Šiame sezone Kauno „Stumbro“ klube papūtė permainų vėjai. Atvyko nauji investuotojai, pasikeitė trenerių štabas. Ar pats pajautei, kad kažkas pasikeitė?

Tikrai taip. Permainos akivaizdžios, jos jaučiamos ir treniruočių procese, o tai atsispindi ir mūsų žaidime. Sakyčiau jaučiamas didesnis profesionalumas tiek aikštėje, tiek už jos ribų.

Komandos vairą perėmė patyręs portugalų specialistas Mariano Barreto. Ar šio trenerio metodika kažkuo skiriasi nuo trenerių, su kuriais tau iki šiol teko dirbti?

Vienas labai didelis skirtumas tarp trenerių, kurie mane treniravo anksčiau ir Mariano yra tas, kad šis treneris niekada negaili savo laiko ir labai dažnai po treniruočių pasilieka mažą žaidėjų grupelę, su kuria dar papildomai dirba individualiai.
 
Ekipoje netrūksta ir legionierių. Kaip pavyksta rasti bendrą kalbą?

Tikrai visi sutariame labai gerai. Komandoje vyrauja gera atmosfera ir tai džiugina. Turime ir labai stiprių legionierių.
 
Šis ir praėjęs sezonai tau asmeniškai tikrai sėkmingi. Kokie tavo ateities tikslai?

Norisi siekti dar geresnių rezultatų tiek kartu su komanda, tiek ir asmeniškai bei kopti į viršų karjeros laiptais.

Esi labai jaunas, tačiau ne kartą teko vilkėti kapitono raištį. Ką tau reiškia būti ekipos vicekapitonu?

Tai reiškia didelį komandos pasitikėjimą, kuris mane labai pozityviai nuteikia, o aš stengiuosi nenuvilti ekipos draugų. Visada labai malonu išvesti komandą į aikštę kovai, tarti žodį susibūrime aikštės viduryje.

Kaip manai, ką „Stumbras“ yra pajėgus pasiekti šiame sezone?

Užtikrintai baigti sezoną tarp Top5 Lietuvos komandų.

fcstumbras.lt