R. Vyšniauskas - apie favoritus PSG ir "Real" poroje bei "Spurs" šansus prieš "Juve" (interviu)

Šią savaitę grįžta laukiamiausias futbolo turnyras Europoje - UEFA Čempionų lyga. Jau šiandien startuoja 2017-18 metų sezono aštuntfinalio kovos, kurios žada didžiulę intrigą.

Lankomiausias šalies futbolo naujienų portalas EuroFootball.lt prieš artėjančias šios savaitės dvikovas pakalbino šio turnyro kovas komentuojantį sporto žurnalistą Rytį Vyšniauską, kuris užsiminė apie favoritus triumfuoti Čempionų lygoje, Madrido ekipos sportinę formą ir Mauricio Pochettino komandos šansus prieš patyrusį „Juventus“.


– Čempionų lyga grįžta į televizijos ekranus – ar pats su dideliu nekantrumu lauki aštuntfinalio kovų, kurios tikrai žada ne vieną įspūdingą akistatą?

– Be abejo laukiu Čempionų lygos, atkrintamosios varžybos visada intriguoja, nes čia komandos rodo tikrąjį savo veidą. Grupių etape tikrai ne visi mačai sužaidžiami aukščiausia pavara.

– Šiandien daugiausiai dėmesio turėtų sulaukti rungtynės Italijoje, kur „Juventus“ susitinka su Londono „Tottenham“. „Senoji senjora“ išlieka tokia pat nepralaužiama gynyboje, tačiau „Spurs“ turi Harry Kane‘ą. Ko galime laukti šioje akistatoje?

– Aš manau, kad bus atsargios rungtynės ir prioritetas teikiamas gynybai. Šio sezono Turino „Juventus“ žaidžia atsargesnį futbolą, o „Tottenham“ treneris Mauricio Pochetino moka paruošti komandą kontratakoms. Manau, kad Italijos čempionus stabdo ir traumos, trūksta svarbų žaidėjų: Paulo Dybalos, Juanas Cuadrado ir kitų.  Anglijos komanda demonstruoja gerą formą ir susirinko net 7 taškus žaidžiant su „Manchester United“, „Liverpool“ bei „Arsenal“. Komandų šansus vertinu apylygiai, bet patirtis italų pusėje.

– Be šios dvikovos į kovą stos dar dvi komandos – „Basel“ ir „Manchester City“. Ar sutinki su mintimi, jog šveicarai neturi jokių šansų prieš šį sezoną sunkiai sustabdomą Pepo Guardiolos kariauną?

– Nesutinku, kad neturi jokių šansų. Šansų visada yra ir „Basel“ tikrai nėra tokie prasti. Jei sugebėjo atsilaikyti „Burnley“, tai prie geros sėkmės gali ir „Basel“. Tiesiog Šveicarijos čempionai privalo pasiekti teigiamą rezultatą namie. Žinoma, jei „Man City“ jau pirmajame mače įmuš 2-3 įvarčius intriga išgaruos.

– Trečiadienį veiksmo Čempionų lygoje taip pat netrūks – „Porto“ namuose susitinka su „Liverpool“. Favoritas – „Liverpool“, tačiau nuvertinti portugalų tikriausiai nereikėtų?

Portugalijos komanda yra pajėgi ir žaidžianti technišką futbolą. Žinoma, kad „Liverpool“ su Jurgeno Kloppo presingu gali užgesinti varžovus. Pasiruošimui „Liverpool“ turės pakankamai laiko. „Porto“ privalo susikurti rezervą pirmose rungtynėse, nes Anfielde Kloppo auklėtinių forma įspūdinga. „Liverpool“ yra pagrįstai laikomi poros favoritais, bet „Porto“ tikrai yra klastingas varžovas.

– Ši dvikova tikriausiai nublanks prieš dviejų futbolo titanų susirėmimą „Santiago Bernabeu“ stadione – Madrido „Real“ bandys išgelbėti savo sezoną kovoje su Paryžiaus „Saint-Germain“. Šioje dvikovoje galima tikėtis bet ko, ar visgi matai vienos komandos pranašumą?

– Na, pagal visus šio sezono posūkius galima įžvelgti PSG pranašumą. Kitą vertus, šios rungtynės yra nauja istorija ir Madrido „Real“ forma, Cristiano Ronaldo forma Ispanijos čempionate nebeturi reikšmės. „Real“ yra patyrusi komanda su šiuo branduoliu pasiekusi didžiulių pergalių ir būtų kvaila nuvertinti karališkąjį klubą. PSG žvaigždynui tai bus pats geriausias patikrinimas, kur ši komanda dabar yra ir ar ji iš tiesų jau pasirengusi būti Europos elite. Vis tik „Ligue 1” pirmenybėse šį sezoną jiems konkurencijos siūloma ne daug.

– Kaip galėtum pakomentuoti tokį tragišką Madrido „Real“ komandos sezoną Ispanijoje – kas atsitiko tai komandai, kuri praėjusį sezoną daugiau nei pusę metų buvo nepralaimėjusi niekam?

– Atrodo, kad Zinedine‘ui Zidane‘ui ne visada pavyksta suvaldyti komandą. Aš nenoriu tikėti, kad toks klubas kaip „Real“ yra šitaip priklausomas nuo vieno žaidėjo formos. Taip, Ronaldo era eina į pabaigą, bet „Real“ komandoje talento – nors vežimu vežk ir be jo. Man yra keista matyti tokius komandos bangavimus. Argumentus, kad karališkieji persisotino pergalėmis neskamba įtikinamai, kadangi Ispanijos čempionatą laimėjo po ilgokos pertraukos, o šiemet „Barcelona“ jau pabėgo toli. Čempionų lyga liko vienintelis poligonas „Real“ gelbėti sezoną. Šis sezonas yra ir rimtas išbandymas Zidane‘o, kaip trenerio, reputacijai.

– Kas tavo, subjektyvia nuomone, šį sezoną yra pagrindiniai kandidatai nuskinti Čempionų lygos titulą?

– Visų pirma, tai komanda, kuri laimės „Real“ – PSG poroje. Nes pergalė šiame aštuntfinalyje nugalėtojams bus galingas emocinis užtaisas. Jei PSG perlips „Real“, jie tikrai gali eiti iki galo. Guardiolos „Man City“ atrodo pasiruošę nugalėti bet kokį varžovą, tačiau jie žaidžia dėl keturių titulų. Komandai kartais atsiliepia nuovargis, žaidėjų traumos ir maža lyderių rotacija (Fernandinho, De Bruyne, Otamendi visą sezoną aria beveik be poilsio) . „Man City“ šansus vertinu panašiai kaip ir Miuncheno „Bayern“. Abi komandos yra pajėgios laimėti turnyrą