Trečiadienį vakare UEFA Čempionų lygoje prasideda lemiamos E-H grupių kovos. Šiandien šių grupių komandoms bus paskutinės rungtynės grupių etape, o futbolo žiūrovai su Senojo žemyno turnyru taip pat atsisveikins iki vasario mėnesio.

Lankomiausias šalies futbolo naujienų portalas EuroFootball.lt prieš artėjančias dvikovas pasikalbėjo su „Viasat Sport Baltic“ komentatoriumi Ryčiu Vyšniausku, kuris pasidalino mintimis apie intriguojančią dvikovą Madride, gerus „Leicester“ rezultatus Europoje ir vis dar esančius turnyro favoritus.


– Trečiadienį neabejotinai didžiausio susidomėjimo sulauks dvikova tarp Dortmundo „Borussia“ ir Madrido „Real“. Ryti, kaip manote, ar Zinedine‘o Zidane‘o auklėtiniams užteks parako nugalėti vokiečius ir užimti pirmąją vietą grupėje?

– Zidane‘o Madrido „Real“ turi tokį bruožą rinkti taškus rungtynėse, kuriose nežaidžia gerai. Tiesiog tinkamose situacijose viską nulemia labai aukštas individualus žaidėjų meistriškumas. Negalėčiau pasakyti, kad „Real“ šiuo metu žaidžia labai gerą futbolą, bet jie pasiekia reikiamus rezultatus. Pirma vieta grupėje nėra kažkas gyvybiškai svarbaus, todėl manau, kad mūsų tiesiog laukia geras, gražus futbolas, o „Borussia“ yra pajėgi atsilaikyti Madride.

– „Leicester City“ žaidimas Čempionų lygoje ir „Premier“ lygoje šį sezoną skiriasi kaip diena ir naktis. Claudio Ranieri auklėtiniai Europoje vos vieną kartą prarado taškus. Ar tikite „lapių“ sėkme šiame Čempionų lygos sezone?

 Jau esu minėjęs, kad „Leicester City“ lubos yra ketvirtfinalis. Su sąlyga, kad gautų palankų varžovą aštuntfinalyje. Manau, kad tai ką jie pasiekė jau yra labai daug ir daugiau stebuklų nesulauksime. Vien jau patekimas į kitą etapą yra didžiulis laimėjimas tokiam klubui.

– Londono „Tottenham“ neparodė savo potencialo Čempionų lygoje ir jaunos Mauricio Pochettino komandos aštuntfinalyje neišvysime. Galėtum įvardinti ankstyvo „Spurs“ pasitraukimo iš turnyro priežastis?

– Iš tiesų neturiu kuo paaiškinti tokį nykų „Tottenham“ žaidimą Čempionų lygoje. Komanda atrodė visiškai bedantė. Gal prisidėjo ir Harry Kane‘o trauma, bet vien tuo nepasiteisinsi. „Tottenham“ privalėjo patekti į kitą etapą.

– Grupių etapui pasiekus finišą, galbūt galėtumėte įvardinti savo favoritus, šį sezoną laimėti Čempionų lygos titulą?

– Prieš sezoną spėjau, kad „Bayern“ triumfuos ir spėjimo neišsižadu. O favoritai kaip visada yra tie patys. „Barcelona“, „Real“. Tikiu, kad patriukšmauti gali „Manchester City“.


Spėk, kaip baigsis UEFA Čempionų lygos rungtynės tarp Madrido "Real" ir Dortmundo "Borussia" klubų! Lažybų bendrovė "CBet" rungtynių favoritais laiko ispanus, o tu?

Aivaras Katutis, eurofootball.lt