R. Vyšniauskas: Prancūzijoje laukia dar viena rezultatyvi dvikova

Trečiadienio vakarą UEFA Čempionų lygoje finišuos aštuntfinalio etapas. Prancūzijoje ir Ispanijoje paaiškės paskutiniai du klubai, kurie tęs kovą dėl prestižinio trofėjaus.

Lankomiausias šalies futbolo naujienų portalas EuroFootball.lt prieš būsimas dvikovas, kuriose grumsis "Monaco" - "Man City", "Atletico" - "Bayer" klubai, pakalbino "Viasat Sport Baltic" komentatorių Rytį Vyšniauską.


- Šiandien daugiausiai intrigos turėtume sulaukti Prancūzijoje, kur "Monaco" priima "Manchester City" futbolininkus. Ryti, kokios dvikovos galimi tikėtis šį kartą - ar abi komandos išlaikys atakuojančio žaidimo braižą?

- Pepas Guardiola aiškiai pasakė, kad jo komanda kitaip žaisti negali ir neketina. Jų tikslas yra atakuoti ir įmušti. „Monaco“ – labai smagi, talentinga komanda. Todėl vėl galima laukti rezultatyvaus, atviro futbolo. Neįsivaizduoju, kad Guardiolos komanda žaistų ramiai, užsidariusi gynyboje ir saugotų rezultatą.

- Tikriausiai nepritartum, kad šioje dvikovoje jau yra beveik viskas aišku. "Monaco" yra tikrai pajėgi komanda, kuri galėtų panaikinti dviejų įvarčių deficitą?

- Taip, „Monaco“ tikrai gali tai padaryti. Juk Prancūzijos čempionato lyderiai ir Mančesteryje kontroliavo situaciją. Falcao mušė 11 metrų baudinį ir komanda galėjo įgyti dviejų įvarčių pranašumą. „Manchester City“ gynyba yra pakankamai trapi ir Leonardo Jardimo auklėtiniai yra pajėgūs tuo pasinaudoti.

Tačiau nepraleisti nuo „Man City“ bus be galo sudėtinga. Manau, kad šiose rungtynėse svarbiausias momentas bus, kuri komanda įmuš pirma. Jei tai padarys anglai, „Monaco“ nebeturėtų atsitiesti.

- Kokį įspūdį apskritai palieka abi komandos? Ar galime sakyti, kad tai yra ekipos, kurios nėra susipažinusios su žodžiu "gynyba"?

- Per mažai mačiau „Monaco“ rungtynių „Ligue 1“, kad galėčiau pareikšti labai tvirtą nuomonę. Abi komandos yra kuriančios ir mušančios įvarčius, tačiau tokiame lygyje nebūna nesugebančių gintis. Tiesiog egzistuoja skirtingos žaidimo filosofijos ir stiliai.

„Monaco“ šalies čempionate nepraleidžia labai daug. O „Man City“ didžiausia problema yra silpnokas vidurio gynėjų žaidimas. Nemažai įvarčių krenta po Otamendi, Stoneso ir kitų gynėjų individualių klaidų. Guardiola vasara turėtų stiprinti šią poziciją.

- Antroji akistata įvyks Madride, kur vietos "Atletico" priims Lėverkuzeno "Bayer". Šioje dvikovoje tikriausiai būtų lengviau prognozuoti, kuri komanda žengs į ketvirtfinalį?

- Be abejo, „Atletico“ yra akivaizdus favoritus. Čia net nėra daug ką pridurti.

- Ryti, ar "Atletico" žaidimas šį sezoną tave įtikina? Kaip manai, ar Diego Simeone auklėtiniai yra pajėgūs antrą kartą iš eilės žaisti finale?

- „Atletico“ šį sezoną nėra tokie stabilūs Ispanijos čempionate, bet žaidimo kokybę išlaiko. Diego Simeone komanda tikrai niekam nėra svajonių varžovas. Čempionų lygos turnyro specifika kitokia nei čempionato. Čia patekti į finalą, ar net jį laimėti, gali padėti ir sėkmė. Todėl, be abejo, „Atletico“ gali ten atsidurti. 

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...