Rakitičius: "Lengva debiutuoti, kai žaidi kartu su geriausiais"
Ispanijos čempionato starte "Elche" ekipą nokautavusi "Barcelona" sulaukė nemažai futbolo apžvalgininkų dėmesio.
 
Naujas vyriausiasis treneris, daug naujų futbolininkų, naujos viltys naujame sezone.
 
Pirmajame ture iškart į startinę sudėtį patekęs Ivanas Rakitičius žaidė labai solidžiai ir maloniai nustebino daugelį, tačiau pats kroatas nebuvo linkęs prisiimti nuopelnų sau ir daugiau gyrė komandos draugus.
 
"Lengva taip debiutuoti, kai žaidi kartu su geriausiais, - pažymėjo "Barcelona" naujokas. - Tiesa, rungtynės nebuvo jau tokios paprastos. Pirmasis sezono mačas dažniausiai nėra tik pasivaikščiojimas, nors daugeliui gali taip pasirodyti. Be to, mes visą antrąjį kėlinį žaidėme be pašalinto iš aikštės Javiero Mascherano".
 
I. Rakitičius ne tik užtikrintai rungtyniavo aikštės viduryje kartu su Andresu Iniesta bei Sergio Busquetsu, tačiau į savo sąskaitą įsirašė ir pirmą rezultatyvų perdavimą. Beveik nuo aikštės vidurio kroato pasiųstą kamuolį gavęs antrąjį "Barcos" ir pirmąjį savo įvartį profesionalų komandoje pelnė Muniras El Haddadi.
 
"Aš jau dabar puikiai žinau savo vaidmenį komandoje. Privalau atkakliai treniruotis ir nuolat būti pačios geriausios sportinės formos. Tik taip galiu padėti laimėti "Barcai". Mes esame užtikrinti savo žaidimo filosofija", - pasakojo saugas.
 
I. Rakitičius rado progą pagirti ir jaunąjį M. El Haddadi: "Jo talento atsargos yra beribės, tačiau Muniras privalo ir toliau dirbti taip entuziastingai, kaip jis tai daro dabar".

fcbarcelona.lt