R.Baravykas: „Į Kauną važiuosime tik dėl pergalės“

Lietuvos futbolo A lygos 15 turo rungtynėse trečiadienį FK „Žalgiris“ svečiuose susitiks su „Kauno Žalgiriu“. Tai bus jau trečioji komandų tarpusavio akistata šį sezoną. Pirmame A lygos rate Vilniuje 2:0 pergalę iškovojo žalgiriečiai, o antroji dvikova Kaune baigėsi be įvarčių.

Beje, paskutinį kartą „Žalgiris“ pergalę Kaune iškovojo 2016 m. spalio 16 dieną. Po to visos trys akistatos su „Kauno Žalgiriu“ varžovų aikštėje baigėsi dviem lygiosiomis ir vienu pralaimėjimu. Prisimindamas pernai įvykusius nesėkmingus vizitus į Kauną „Žalgirio“ gynėjas Rolandas Baravykas atkreipė dėmesį į pagrindinius varžovų ginklus. „Tai kovinga komanda, labai gerai išnaudojanti kontratakas. Puikiai prisimenu pernai Kaune vykusias rungtynes, tada jie visus įvarčius būtent ir pelnė kontratakuodami. Varžovai pasinaudojo mūsų klaidomis aikštės viduryje, perėmę kamuolį greitai pereidavo į puolimą ir tada mus labai skaudžiai nubaudė, – teigė nuo 2017 m. pradžios „Žalgiryje“ žaidžiantis 22 metų futbolininkas. – Panašus žaidimo braižas yra ir šiais metais. Tiesa, man atrodo, kad „Kauno Žalgiris“ šį sezoną yra sustiprėjęs. Suburti geri žaidėjai, apie tai byloja ir faktas, kad trys kauniečiai sulaukė kvietimų į Lietuvos nacionalinę vyrų futbolo rinktinę. Varžovai tikrai pavojingi, bet mes į Kauną važiuojame tik dėl trijų taškų. Mums žūtbūt reikia pergalės, reikia taškų, tad minčių apie kitokį rezultatą nėra.Manau, kad kauniečiai pasirinks gynybinę taktiką, žais taip vadinamu antru numeriu. Bet mes esame tam pasiruošę, žinome kaip turime žaisti, kaip galime neutralizuoti jų kontratakas.“
 
Rungtynės su „Kauno Žalgiriu“ vyks S.Dariaus ir S.Girėno stadione. Būtent šioje arenoje „Kauno Žalgiris“ per pastarąsias tris rungtynes A lygoje surinko 7 taškus ir nepraleido nei vieno įvarčio. Savo ruožtu, žalgiriečiams tai bus pirmasis oficialus mačas šį sezoną ant natūralios vejos. Pasak R.Baravyko, žaidžiant ant žolės reikia pasiruošti įvairiems netikėtumams. „Kai žaidi ant natūralios vejos atsiranda įvairių papildomų faktorių. Kupstai, nelygumai, ilgesnė žolė, oro sąlygos ir pan. Jei danga šlapia, tada žaisti maloniau, kamuolys greičiau juda. O jei danga bus sausa, tada reikia žaisti ypač atidžiai, nes niekada negali žinoti, kaip pasikeis kamuolio skriejimo, riedėjimo trajektorija, kur ir kada jis pašoks“, – samprotavo R.Baravykas.
 
A lygoje be keitimų šį sezoną žaidžiantis R.Baravykas tikino, kad nuovargio kol kas nejaučia ir džiaugėsi gerėjančiais komandos rezultatais. „Kuo daugiau rungtynių iš eilės žaidžiu, tuo geriau jaučiuosi, atsiranda vis didesnis pasitikėjimas savimi, komanda. Fiziškai ir psichologiškai jaučiuosi vis stipresnis, tad tas rungtynių krūvis man tik į naudą, – teigė žalgirietis. – O svarbiausia, kad mes su kiekvienomis rungtynėmis stiprėjame kaip komanda. Tiek aikštėje, tiek ir už jos ribų. Vis dėlto, šiais metais turime iš esmės naują sudėtį, tad reikėjo laiko apsiprasti, įsivažiuoti. O dabar jau matome, kad atsiranda savitarpio supratimas ir mes tikrai žaidžiame vis galingiau. Nors gynyboje dar yra problemų, tačiau atakoje žinojimas, kad sulauksi perdavimo ir tavo bėgimas nebus veltui duoda labai daug naudos.“
 
Aktyviai „Žalgirio“ atakose dalyvaujantis futbolininkas šį sezoną per 14 rungtynių atliko 2 rezultatyvius perdavimus. Vis dėlto, R.Baravykas neslėpė, kad nekantriai laukia ir savo pirmojo įvarčio. „Įmušti įvartį kiekvienam žaidėjui labai svarbu. Man tai yra vienas nuostabiausių dalykų, kuris tik gali įvykti aikštelėje. Be abejo, nuostabiausias ir svarbiausias dalykas yra komandos pergalė, bet įmuštas įvartis man taip pat būtų įsimintinas įvykis“, – atviravo R.Baravykas.
 
„Žalgirio“ ir „Kauno Žalgirio“ rungtynėse Kauno S.Dariaus ir S.Girėno stadione trečiadienį prasidės 18 val. 

fkzalgiris.lt

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...