"Real" nepasinaudojo proga užtvirtinti lyderio pozicijos - "Valencia" parbloškė "baltuosius" (VIDEO)

Trečiadienį 19 valandą 45 minutės Lietuvos laiku Ispanijos "La Liga" pirmenybėse įvyko iš gruodžio mėnesio atkeltos 16-ojo turo rungtynės.

"Valencia" namuose priėmė Madrido "Real" futbolininkus. Lyderio pozicijoje žygiuojantys Zinedine'o Zidane'o auklėtiniai nepasinaudojo šansu įgyti keturių taškų pranašumą ir eilinį kartą prarado taškus Valensijoje - šeimininkai rezultatu 2-1 nukovė Ispanijos sostinės ekipą.

"Šikšnosparniams" jau per pirmąsias dešimt minučių pavyko "nužudyti" "Real" - 4-ąją minutę Simone Zaza puikiu smūgiu nepaliko jokių vilčių Keylorui Navasui, o jau po penkių minučių Fabianas Orellana greitos kontratakos metu padidino šeimininkų pranašumą iki dviejų įvarčių.

Vėliau "Valencia" ekipai nebeliko nieko kito, kaip tik visą dėmesį sutelkti į gynybą. "Real" spaudė savo varžovus ir pačioje pirmojo kėlinio pabaigoje Cristiano Ronaldo puikiu smūgiu galva sušvelnino atsilikimą.

Antrajame kėlinyje "baltieji" bandė pasiekti greitą išlyginamąjį įvartį, tačiau pralaužti sutankintos Valensijos ekipos gynybos svečiams lengva nebuvo.

Per likusį laiką gerų progų turėjo tiek Cristiano Ronaldo, tiek Garethas Bale'as, tačiau daugybę "baltųjų" komandos kamuolių kėlimų į "Valencia" baudos aikštelę nedavė vaisių ir "Real" turėjo susitaikyti su antrąja nesėkme šiame sezone.

Po pralaimėjimo "Real" vis dar turi vieno taško pranašumą prieš "Barcelona" ir rungtynes atsargoje, tačiau kova dėl čempionų titulo tampa tik dar aštresnė.

Rezultatas:

"Valencia" 2 - 1 "Real Madrid"
4' [1 - 0] S. Zaza
9' [2 - 0] F. Orellana
44 '[2 - 1] C. Ronaldo

<iframe width="500" height="323" src="//rutube.ru/play/embed/10156996" frameborder="0" webkitAllowFullScreen mozallowfullscreen allowfullscreen></iframe>

Turnyrinė lentelė: