Referendumas dėl Katalonijos atsiskyrimo gali sugriauti "Barcelona" komandą

Jau spalio 1 dieną įvyks referendumas dėl Katalonijos atsiskyrimo nuo Ispanijos. Portalas "Goal" svarstė, kas nutiktų, jei balsavimo rezultatai būtų teigiami ir kaip tai galėtų turėti įtakos garsiajam "Barcelona" klubui?

Tikslių pasekmių kol kas nežino net ir "La Liga" prezidentas Javieras Tebasas, kuris neatmetė galimybės, jog katalonai bus pašalinti iš turnyro.

"Reikėtų studijuoti Ispanijos teisės aktus, tačiau gali nutikti taip, kad šios komandos negalės rungtyniauti Ispanijos čempionate. Tikiuosi, jog taip nenutiks", - apie "Barcelona", "Espanyol", "Girona" ekipas kalbėjo vadovas.

Teigiama, jog išvardintos komandos įkurtų savo lygą, tačiau tai turėtų didžiulių neigiamų pasekmių - išnyktų futbolo aistruolius masinančios "El Clasico" rungtynės, kovas Čempionų lygoje "Barcelona" pradėtų nuo pirmųjų atrankos etapų, būtų prarasti pinigai už televizijų transliacijų teises.

Vienas variantų, kaip šią situaciją išspręsti - katalonams persikelti žaisti į Prancūzijos čempionatą.

Apie tokią idėją jau prieš porą metų kalbėjo buvęs šios valstybės premjeras Manuelis Vallsas: "Monaco" žaidžia "Ligue 1", tai kodėl negalėtų to daryti ir "Barcelona"?"

Kaip pavyzdys pateikiamas ir Velso "Swansea" ekipos rungtyniavimas "Premier" lygoje, tačiau katalonų atveju tai gali užtrukti dėl įvairių biurokratinių procedūrų.

Neaišku, kaip į pokyčius reaguotų klubo lyderis Lionelis Messi ir kitos žvaigždės.

Referendumo rezultatai gali turėti didelės įtakos ir Ispanijos rinktinei, kuri prarastų žaidėjus iš šio regiono.

Laukti liko nedaug, o "Barcelona" gerbėjai tikisi, jog politiniai sprendimai nesužlugdys jų komandos.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...