R.Hodgsonas: H.Kane'o debiutas negalėjo būti geresnis

Greitas įvartis – įvykdyta, daugiau nei vienas įvartis – įvykdyta, penktoji pergalė iš eilės ir pateisinti gerbėjų lūkesčiai – įvykdyta, Harry Kane'as aikštėje – įvykdyta. Anglijos rinktinė įvykdė visas užduotis ir išpildė visus norus, kai penktadienį Vemblio stadione susitiko su Lietuvos futbolo rinktine.

Nuo pirmųjų minučių Giedrių Arlauskį paprakaituoti privertę anglai „Euro 2016“ atrankos E grupės rungtynėse 4:0 sutriuškino Lietuvos komandą ir pratęsė penkių pergalių seriją.

Roy Hodgsonas šypsojosi jau po šeštosios minutės, kai įmušė Wayne'as Rooney. O prieš pat pirmojo kėlinio pabaigą skirtumą padidino Danny Welbeckas. Antrajame kėlinyje Raheemas Sterlingas prašė 11 metrų baudinio, bet nieko nepešė. Už tai jis po minutės privertė G.Arlauskį traukti kamuolį iš vartų tinklo.

57 minutę R.Sterlingas krito baudos aikštelėje po susidūrimo su T.Kijansku. Ir anglų futbolininkai, ir sirgaliai prašė baudinio, tačiau teisėjo švilpukas tylėjo. Bet R.Sterlingas nenusimnė – jau po minutės gavo perdavimą iš W.Rooney ir įmušė įvartį.

„Turėjome sunkiai dirbti, kad nuvargintume juos pirmajame kėlinyje. Antrojoje pusėje sulaukėme rezultatų, nes jie pavargo, – apie lietuvius kalbėjo R.Hodgsonas. – Bet didžiausias iššūkis – Europos futboo čempionatas. Esu tikras, kad jame žaisime, tad dabar turime daug dirbti, kad pasiruoštume.“

Anglijos rinktinės sirgaliai sulaukė ir didžiojo debiuto – 70 minutę R.Hodgsonas į aikštę leido rezultatyviausią „Premier“ lygos anglą H.Kane'ą. H.Kane'ui prireikė vos 79 sekundžių, kad per pirmąjį savo mačą Anglijos rinktinėje įmuštų įvartį.

„Tai puikus vakaras mums ir Harry. Esame patenkinti juo. Dabar tai primena pasaką, bet smagu, kai tokie dalykai išsipildo. Debiutas negalėjo būti geresnis“, – sakė R.Hodgsonas.

Anglijos rinktinės strategas atidžiai stebi jaunąjį puolėją ir siūlo likti kantriems, o žaidėjui pratintis prie didžiulio dėmesio.

„Buvo daug vilčių ir didelis spaudimas, todėl labai gerai, kad jam pavyko gerai pasirodyti aikštėje. Tikimės, kad tai puikios karjeros rinktinėje pradžia, – sakė R.Hodgsonas. – Dabar Harry turės susitaikyti su padidėjusiu dėmesiu. Jis jau dabar itin didelis, bet tai nepabaiga. Nepamirškime, kad jis dar jaunas.“

Penktadienį arčiau istorijos žengė W.Rooney. Prieš rungtynes išreiškė pagarbą serui Bobby Charltonui, bet nuo mačo pradžios pademonstravo, kad laikas keisti rezultatyviausio visų laikų Anglijos rinktinės žaidėjo pavardę.

Per devyniolika minučių W.Rooney pataikė į virpstą, skersinį ir įmušė įvartį, kuris jam buvo 47-asis su rinktine.

B.Charltono rekordas – 49 įvarčiai. W.Rooney šįkart sužaidė 70 minučių ir spėjo įmušti įvartį bei atlikti rezultatyvų perdavimą.

Martynas Suslavičius, lrytas.lt