Rokas Lekiatas rungtyniaus Ispanijoje (interviu)

Dar vienas Šiaulių akademijos auklėtinis išvyko rungtyniauti į saulėtąją Ispaniją. Praėjusį sezoną „SMScredit.lt A lygoje" debiutavęs, o šį sezoną Telšių „Džiugo" komandoje pradėjęs Rokas Lekiatas papildė ADM „Lorqui" bei rungtyniaus šios futbolo akademijos U-19 komandoje.

Ši komanda rungtyniauja aukščiausioje Ispanijos jaunimo U-19 lygoje, todėl šiaulietis varžysis tarp tokių komandų kaip „Villareal", „Atletico" ar „Valencia".

Sužinojus, kad septyniolikmetis Rokas Lekiatas lieka Ispanijoje, ŠFA auklėtinis pasidalino savo mintimis apie naująją karjeros stotelę.


- Rokai, kaip atsidūrei ADM „Lorqui" ekipoje?

- Mano buvęs treneris surado agentą Ispanijoje, o pastarasis man pasiūlė atvykti į šią komandą. Po kiek laiko praleisto čia, man pasiūlė likti, todėl ir likau. Noriu labai padėkoti savo treneriui Renatui Vestartui, kuris skiria daug savo laiko ir rūpinasi manimi.

- Kokie buvo tavo pirmieji įspūdžiai atvykus į Ispaniją?

- Tik išlipus iš lėktuvo jau pajutau, kad čia labai karšta, nors buvo vidurnaktis. Vėliau kaip ir pripratau, bet dienomis čia labai karšta, apie 45 laipsnius karščio.

- Kaip sekasi pirmosiose naujosios komandos treniruotėse?

- Pirmosiomis dienomis, maniau, kad atsilieku savo technika ir mąstymo greičiu, tačiau po savaitės apsipratau ir supratau, kad klydau bei galiu konkuruoti su visais žaidėjais, todėl sekasi tikrai gerai.

- Kaip tave priėmė komanda?

- Komandoje esame visi bendraamžiai, todėl nebuvo sunku pritapti. Aišku, yra visokio charakterio žaidėjų, tačiau kolektyvas yra geras. Mažai žaidėjų čia bendrauja angliškai, tačiau vienas kitam padedame ir susikalbame.

- Ką veiki laisvalaikiu?

- Turiu labai daug laisvo laiko, be treniruočių nėra daugiau ką veikti, nes gyvenu labai mažame miestelyje. Beveik visą laiką skiriu poilsiui ir bendravimui su draugais bei artimaisiais.

- Pirmą kartą išvykai rungtyniauti į užsienį ir dabar gyveni vienas, toli nuo draugų ir šeimos. Ar nėra nesunku?

- Aišku, gyvenimas čia - ne pas mamą, viską reikia atlikti pačiam, todėl iš pat pradžios nebuvo lengva, bet dabar jau apsipratau.

- Kokie dabar tavo artimiausi planai?

- Pirmiausia, noriu įsitvirtinti šioje komandoje, užsirekomenduoti, patobulėti ir ateityje rasti naują klubą.

saff.lt