"Roma" - "Chelsea": namuose nerezultatyviai žaidžiantys italai (įdomūs faktai)

Šį vakarą UEFA Čempionų lygoje buvo sužaistos aštuonerios A-D grupių 4-ojo turo rungtynės.

Intriguojanti akistata nusimato Italijos sostinėje, kur "Roma" priims Londono "Chelsea" futbolininkus. Pirmasis šių komandų susitikimas Londone baigėsi rezultatyvia kova - lygiosiomis rezultatu 3-3.

Jūsų dėmesiui - įdomiausi dvikovos faktai:


"Roma" laimėjo vos vieną susitikimą iš paskutinių aštuonių žaisdami namuose, įskaitant ir keturis pralaimėjimus atkrintamųjų etape.

"Romėnai" turi gana neblogą tarpusavio rungtynių statistiką su Anglijos klubais - pasiektos aštuonios pergalės, tris kartus sužaista lygiosiomis ir keturis kartus patirta nesėkmė.

"Roma" prieš 2014-15 metų sezone patirtą pralaimėjimą prieš "Manchester City", buvo laimėję visas tris namuose žaistas rungtynes prieš Anglijos klubus.

Įvarčiais "Roma" taip pat nedžiugina savo sirgalių - per paskutinius aštuonis namų susitikimus Italijos sostinės komanda pasiekė vos penkis įvarčius ir į savus vartus praleido net 17 tikslių smūgių.

Antonio Conte vadovaujama "Chelsea" Čempionų lygoje pelno bent po vieną įvartį 19 iš 20 paskutinių rungtynių, įskaitant ir aštuonias iš paskutinių devynių išvykos rungtynių.

"Chelsea" paskutinį kartą su Italijos klubu ČL turnyre kovojo 2012-13 metų sezone, kai grupių etape nepavyko du kartus įveikti Turino "Juventus" ekipos - lygiosios ir pralaimėjimas Turine.

Pergalės atveju Romoje "Chelsea" užsitikrins patekimą į aštuntfinalio etapą. 

"Chelsea" Čempionų lygoje paskutinius tris kartus laimėjo savo grupę. Vienintelį kartą, kai "mėlynųjų" ekipai nepavyko prasibrauti į aštuntfinalį buvo 2012-13 metų sezone.

"Chelsea" per paskutinius penkis Čempionų lygos susitikimus vidutiniškai pelno po 2,5 įvarčio.