"Roma" išsiveržė į priekį lenktynėse dėl "Serie A" sidabro, "Napoli" sutriuškino "Milan"

Nors vakar Italijos čempionato nugalėtojo titulą užsitikrino Turino "Juventus", kova "Serie A" dar toli gražu nebaigta. Ypač permainingai klostosi Romos klubų lenktynės dėl antrosios vietos.

Šiandien "Roma" futbolininkai, namuose nugalėję "Genoa" futbolininkus, ir vėl pakilo į sidabro medalius garantuojančią poziciją. Nors varžovai ilgiau kontroliavo kamuolį, Rudi Garcia auklėtiniai buvo vieninteliai, kuriems pavyko šį pasiųsti į vartų tinklą. Tai "giallorossi" gretose padarė Seydou Doumbia bei Alessandro Florenzi.

Tuo tarpu "Lazio" ekipa svečiuose sužaidė lygiosiomis 1-1 su vos septynioliktąją vietą užimančiu Bergamo "Atalanta" ir dabar už kitą sostinės komandą turi vienu tašku mažiau. Šios dvikovos pradžioje šeimininkus į priekį iš pradžių išvedė Giuseppe Biava, tačiau "Lazio" sugebėjo atsitiesti bei rezultatą išlyginti. Atsakomojo įvarčio autoriumi tapo Marco Parolo. Vis dėlto, Romos klubas atlikti dar vieno tikslaus smūgio jau nespėjo.

Kitame mače atsigavimo ženklus parodė buksuojanti Florenicijos "Fiorentina" vienuolikė, namuose 3-1 įveikusi "Cesena". "Violai" dublį pelnė Josipas Iličičius, o dar vieną įvartį pridėjo Alberto Gilardino. Vincenzo Montellos kariauna susigrąžino penktąją poziciją.

Vėliausiai įvykusioje dvikovoje tarp "Napoli" ir "Milan" trys įvarčiai buvo pelnyti vos septynių minučių intervale. Svečiai iš "madų sostinės" Neapolyje dešimtyje liko vos prasidėjus rungtynėms, nes raudoną kortelę užsidirbo gynėjas Mattia De Sciglio. Tiesa, Gonzalo Higuainas tuomet nerealizavo 11 metrų baudinio, o "rossoneri" dešimtyje sėkmingai laikėsi dar daugiau nei valandą.

Vis dėlto, "Milan" gynyba galiausiai subyrėjo ir šeimininkų įvarčių sąskaitą 70-ąją minutę atidarė Marekas Hamšikas. Neilgai trukus dar pasižymėjo tas pats Higuainas bei Manolo Gabbiadini ir Rafa Benitezo auklėtiniai pelnytai pasiėmė tris taškus, su kuriais priartėjo prie trečiosios Italijos čempionato vietos. Filippo Inzaghi kariauna, tuo tarpu, nukrito į vienuoliktąją poziciją.

Rezultatai:

"Roma" 2 - 0 "Genoa"
[1-0] 35' Seydou Doumbia
[2-0] 90' Alessandro Florenzi

"Atalanta" 1 - 1 "Lazio"
[1-0] 49' Giuseppe Biava
[1-1] 77' Marco Parolo

"Fiorentina" 3 - 1 "Cesena"
[1-0] 32' Josip Iličič (iš 11 metrų baudinio)
[2-0] 35' Josip Iličič
[3-0] 56' Alberto Gilardino
[3-1] 59' Alejandro Rodriguez

"Hellas" 0 - 1 "Udinese"
61' Jacopo Sala ("Hellas") pašalintas iš aikštės
[0-1] 62' Antonio Di Natale
90' Rafael Marquez ("Hellas") pašalintas iš aikštės

"Inter" 0 - 0 "Chievo"

"Napoli" 3 - 0 "Milan"
2' Mattia De Sciglio ("Milan"] ) pašalintas iš aikštės
4' Gonzalo Higuain ("Napoli") nerealizavo 11 metrų baudinio
[1-0] 70' Marek Hamšik
[2-0] 74' Gonzalo Higuain
[3-0] 77' Manolo Gabbiadini