R.Sterlingas - geriausias jaunasis futbolininkas Europoje

„Liverpool“ ekipos puolėjas Raheemas Sterlingas laimėjo kasmetinį jaunam Europoje žaidžiančiam futbolininkui skiriamą „Golden Boy“ apdovanojimą. 20-metis futbolininkas įvertintas už svarbų indėlį ne tik į sėkmingą praėjusį klubo sezoną, bet ir už puikų pasirodymą Anglijos futbolo rinktinės gretose.

Nuo 2003 metų žurnalo „Tuttosport“ rengiamus rinkimus anglas laimėjo tik antrą kartą. 2004 m. geriausiu buvo pripažintas tuomet dar Liverpulio „Everton“ žaidęs Wayne'as Rooney.

Pagrindiniais R.Sterlingo varžovais buvo įvardijami „Manchester United“ atradimas Adnanas Januzajus, Lėverkuzeno „Bayer“ narys Hakanas Calhanoglu bei „Liverpool“ priklausantys Lazaras Markovičius ir Divoickas Origi.

„Visada norėjau sulaukti pripažinimo už pastangas futbole. Esu labai dėkingas, kad mane išrinko, esu labai laimingas. Viskas priklauso nuo darbo, o aš dirbu sunkiai, kad tapčiau geresniu. Esu tikrai labai laimingas“, – sakė jaunasis R.Sterlingas.

Anksčiau apdovanojimą yra laimėję tokie futbolininkai kaip Lionelis Messi (2005 m.), Cescas Fàbregasas (2006 m.), Sergio Aguero (2007 m.) ar Mario Götze (2011 m.).

„Visada yra vietos tobulėjimui. Šiuo metu tikrai galėjau būti įmušęs daugiau įvarčių, tačiau ne visas progas pasiseka išnaudoti, bet esu jaunas ir vis dar mokausi“, – pripažino R.Sterlingas.

15min.lt