Rusija mažina pasaulio čempionatui suplanuotą finansavimą

Maža naftos kaina ir tarptautinės sankcijos kirto 2018 metų pasaulio futbolo čempionato Rusijoje organizatoriams. Jie skelbia mažinsią čempionatui suplanuotą finansavimą.

Rusijos valdžia biudžeto išlaidas mažins dešimčia procentų. Sporto ministras Vitalijus Mutko tikino, kad biudžeto apkarpymas stadionų statyboms neatsilieps, esą sumažės tik subsidijos organizaciniam komitetui ir organizaciniams reikalams.

Tačiau V.Mutko konkrečių skaičių nepateikė.

Rusija dėl finansinių problemų jau sumažino dviejų iš dvylikos pasaulio čempionatui ruošiamų stadionų tribūnas nuo 45 iki 35 tūkst. vietų.

V.Mutko patikino, kad kiti stadionai dėl sumažinto biudžeto nenukentės.

„FIFA nuolaidų nebedarys ir visi kiti stadionai turi talpinti bent po 45 tūkst. vietų, – pasakojo V.Mutko. – Bilietų programa jau prasidėjo, o tai jau – FIFA pajamos.“

FIFA nenori prarasti dar daugiau pinigų už sumažintas stadionų tribūnas. Dėl dviejų sumažintų stadionų FIFA patyrė bent 53 milijonų eurų nuostolį.

Rusija pasaulio čempionatui planavo išleisti 8,5 milijardo eurų. Daugiau nei pusę išlaidų padengs Rusijos valdžia. Didžiąją dalį likusios sumos padengs regioninės Rusijos savivaldybės ir valstybei priklausančios kompanijos.

lrytas.lt

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...