Rusijos pasaka baigėsi - po 11 m baudinių serijos kelialapį į pusfinalį išplėšė kroatai (VIDEO)

Paskutiniame pasaulio čempionato ketvirtfinalio mače Sočyje ietis surėmė Kroatijos ir Rusijos rinktinės.

Po 90 minučių kovos buvo užfiksuotas lygus rezultatas 1:1 ir komandos turėjo žaisti pratęsimą. Papildomo laiko metu ekipos apsikeitė įvarčiais (2:2) ir santykius aiškinosi 11 m baudinių serijoje, kurioje 4:3 triumfavo Z.Daličiaus auklėtiniai.


Susitikimo pradžioje aktyviau žaidė rusai, bet kroatams pavyko apsiginti nuo D.Čeryševo atakos. 6-ąją min. Balkanų futbolo atstovai atsakė išpuoliu, tačiau I.Akinfejevas išliko budrus.

A.Rebičiaus smūgis galva taip pat nepasiekė tikslo. 15-ąją min. rusai tik pražanga sustabdė A.Rebičių, bet I.Rakitičiaus bandymas buvo itin netikslus.

Per pirmąsias 20 minučių nė viena ekipa nesugebėjo pataikyti į vartų plotą. Galiausiai rusų pastangos buvo vainikuotos įvarčiu - D.Čeryševas sužaidė sienele su A.Dzyuba ir fantastišku smūgiu  nuginklavo D.Subašičių - 1:0.

Tiesa, šeimininkai džiūgavo neilgai - 40-ąją min. M.Mandžukičius pabėgo nuo šeimininkų gynėjų, atliko puikų perdavimą A.Kramaričiui, kuris galva nukreipė kamuolį į vartus - 1:1.

50-ąją min. A.Kramaričius pabandė laimę smūgiuodamas per save, bet I.Akifejevas kamuolį sugavo.

Po kelių minučių kroatai surengė itin pavojingą ataką ir kamuolio prieš vartus sulaukęs I.Perišičius pataikė į virpstą. A.Dzyuba atsakė bandymu galva po kampinio, bet nesėkmingai.

75-ąją min. rusai suspėjo blokuoti L.Modričiaus smūgį. Pagrindinio laiko pabaigoje kojos traumą patyrė kroatų vartininkas D.Subašičius, bet pirmenybių šeimininkų varžovai jau buvo atlikę visus keitimus ir jis turėjo sugrįžti į vartus.

Kroatai surengė kelias atakas iš eilės, bet rezultatas nepakito ir ekipos turėjo žaisti pratęsimą.

Pirmajame pratęsimo kėlinyje Z.Daličiaus auklėtinia pribloškė varžovus, kai po kampinio D.Vida pelnė netikėtą įvartį - 1:2.

113-ąją min. baudos aikštelės prieigose ranka sužaidė J.Pivaričius, o prie kamuolio stojęs A.Dzagojevas atliko perdavimą M.Fernandesui, kuris smūgiu galva išlygino rezultatą - 2:2. Komandos turėjo mušti 11 m baudinius.

Jau pirmasis F.Smolovo bandymas tikslo nepsiekė - kamuolį atmušė D.Subašičius. M.Brozovičius nesuklydo  - 0:1.

A.Dzagojevas rezultatą išlygino, o M.Kovačičius nesugebėjo stipriau spirti kamuolio ir I.Akinfejevas apsigynė (1:1).

M.Fernandesas šovė greta virpsto, o L.Modričius buvo tikslus - 1:2.

S.Ignaševičius ir D.Vida apsikeitė taikliais smūgiais - 2:3.

D.Kuzajevas neklydo, o lemiamą baudinį mušęs I.Rakitičius kroatams padovanojo kelialapį į pusfinalį - 3:4.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...