Ryškiausios žvaigždės, debiutuosiančios UEFA Čempionų lygoje

Kiekvieną sezoną UEFA Čempionų lygoje rungiasi galybė aukščiausios klasės futbolininkų. Tačiau nuolat stebėti tuos pačius žaidėjus gali šiek tiek atsibosti. Europiniuose turnyruose visada smagu išvysti naujų veidų.

2014-15 metų sezone į elitą sugrįžta kelios prestižinės komandos, tarp kurių – „Liverpool“, „Roma“ bei „Monaco“. Šiose ekipose žaidžia ne vienas talentingas gynėjas, saugas ar puolėjas. Kiekvienas lygos naujokas šįmet stengsis savo futbolu pavergti ir naujus sirgalius.  Be to, didieji Europos klubai taip pat įsigijo eilę pajėgių žaidėjų, anksčiau rungtyniavusių silpnesnėse komandose.

„Goal.com“ pateikia 10 futbolininkų, kurių debiuto šią savaitę vertėtų laukti su nekantrumu.

Juanas Bernatas (Miuncheno „Bayern“)

Praėjusį sezoną 21-erių metų Juanas Bernatas buvo vienas pagrindinių „Valencia“ žaidimo sraigtelių ir padėjo ekipai pasiekti UEFA Europos lygos pusfinalį. Tarptautinis futbolas ispanui nebus naujiena.

„Bayern“ už šį saugą sumokėjo 10 mln. eurų. Dėl ekipą kamuojančių traumų bei problemų su žaidėjų fiziniu pasirengimu, labai tikėtina, jog Bernatas jau startuos dvikovoje prieš „Manchester City“.

Calumas Chambersas (Londono „Arsenal“)

Nors „kanonieriams“ ir atsiėjo 20 mln. eurų, pats futbolininkas nesitikėjo gauti vietos startinėje „Arsenal“ sudėtyje, nes buvo perkamas ateičiai.

Negana to, universalus gynėjas dar tapo geriausio klubo rugpjūčio mėnesio žaidėju. Chambersas jau žaidė abiejuose Čempionų lygos atrankos susitikimuose, tačiau tikras jo debiutas turėtų įvykti šią savaitę prieš Dortmundo „Borussia“, kur anglui teks užpildyti traumuoto Mathieu Debuchy paliktą spragą.

Kingsley Comanas (Turino „Juventus“)

Buvęs „Paris Saint-Germain“ puolėjas prie „Juventus“ prisijungė tik šią vasarą, tačiau, atrodo, jog Italijos čempionų strategas jau pasitiki šiuo žaidėju aikštėje. 18-metis kol kas pasirodė abejose „Serie A“ rungtynėse.

„PSG“ gretose prancūzas Čempionų lygoje nuo suolo taip ir nepakilo. Šiemet, kai didžiąją dalį „bianconeri“ žaidėjų slegia spaudimas dėl prasto pernykščio pasirodymo, tikimasi, kad Comanas žengs į aikštę jau pirmajame mače.

Shkelzenas Gashi („Basel“)

Žmonėms, besidomintiems Šveicarijos futbolu, Shkelzeno Gashi vardas turėtų būti pažįstamas.  Tai yra žaidėjas, į kurį stipriausio Europos turnyro grupių etape tikrai verta atkreipti dėmesį.

Praėjusį sezoną atstovaudamas Ciuricho „Grasshopper“ per 32 Super lygos rungtynes saugas pelnė 19 įvarčių, o šiemet „Basel“ varžovų vartininkus jau nuginklavo 4 kartus. Artimiausias šveicarų varžovas Madrido „Real“ atrodo tikrai gąsdinančiai, tačiau, atsižvelgus į dabartinę „karališkojo klubo“ formą, galbūt Gashi įvartis nulems sensacingą rezultatą?

Tinas Jedvajus (Leverkuzeno „Bayer“)

Šis žaidėjas tikriausiai nėra daugeliui žinomas, bet vos atvykęs nuomos pagrindais iš „Roma“ jau spėjo sublizgėti.

18-metis krašto gynėjas iškart prasimušė į startinį „Bayer“ vienuoliktuką, o penktadienį pelnė įvartį 3:3 pasibaigusioje dvikovoje prieš Bremeno „Werder“. Tai buvo jau antrasis kroato tikslus smūgis vilikint Leverkuzeno komandos marškinėlius. Jedvajus taip pat žaidė abejose turnyro atrankos rungtynėse.

Ciro Immobile (Dortmundo „Borrusia“)

Keista, tačiau 2013-14 metais daugiausiai įvarčių „Serie A“ pelnęs futbolininkas dar nėra rungtyniavęs UEFA Čempionų lygoje. Italas turės šansą tai padaryti šiemet atstovaudamas Vokietijos vicečempionui Dortmundo „Borussia“.

Kadangi Robertas Lewandowski pabėgo į „Bayern“, Ciro Immobile bus suteiktos puikios galimybės užsitikrinti pagrindinio puolėjo statusą Jurgeno Kloppo vadovaujamoje ekipoje. Įvarčių „BvB“ gretose jam pelnyti dar nepavyko, už debiutą stipriausioje Senojo žemyno taurėje tam nėra geresnio meto.

Muniras El Haddadi („Barcelona“)

Muniro El Haddadi iškilimas tapo netikėtu siurprizu, bet „Barcelona“ sirgaliams tai visai patiko. Rugpjūčio mėnesį gerai rungtyniavęs 19-metis praėjusią savaitę jau sužaidė ir pirmąjį mačą Ispanijos rinktinėje.

Kol Luisas Suarezas atlieka bausmę, El Haddadi padeda Lioneliui Messi būdamas krašte. Jeigu ir toliau išlaikys tokią formą, „Barcelona“ akademijos auklėtinis gali tapti ne tik „La Liga“, bet ir visos Europos atradimu.

Radja Nainggolanas („Roma“)

Šiam futbolininkui nepasisekė, kad nebuvo pakviestas atstovauti žvaigždžių pripildytai Belgijos rinktinei pasaulio čempionate. Vis dėlto, jis gali būti užtikrintas, kad gaus svarbų vaidmenį „Roma“ ekipoje.

Į „amžinąjį miestą“ atvykęs sausį, 26-erių metų žaidėjas sudaro saugų grandį kartu su Daniele De Rossi bei Miralemu Pjaničiumi. Italijos vicečempionei reikės, jog šis trejetas būtų geriausios formos, nes, norint patektį į aštuntfinalį, teks nugalėti Miuncheno „Bayern“ ir „Manchester City“.

Lucas Ocamposas („Monaco“)

Lucas Ocamposas, už 15 mln. eurų atvykęs iš „River Plate“, buvo tas futbolininkas, nuo kurio prasidėjo „Monaco“ apsipirkinėjimas prieš dvejus metus. Šį antradienį jis pagaliau galės debiutuoti ir UEFA Čempionų lygoje.

Prancūzijos vicečempionų komanda į vieną grupę pateko kartu su Lisabonos „Benfica“, Sankt Peterburgo „Zenit“ bei Leverkuzeno „Bayer“. 20-metis argentinietis nekantrauja sužaisti pirmąsias rungtynes Europoje bei viliasi, jog jos padės klubui atsigauti po prasto sezono starto (19 vieta po 5 turų).

Raheemas Sterlingas („Liverpool“)

Po, palyginus, tylių 2013-ųjų, ryškiausias Anglijos talentas 2014-aisiais neįtikėtinai patobulėjo.

Praėjusiais metais jis buvo svarbi „Liverpool“ varomosios jėgos dalis, kai ekipai pritrūko tik žingsnio iki „Premier“ lygos nugalėtojų pakylos. Grįžęs iš pasaulio čempionato, anglas labai gerai pradėjo ir šį sezoną. Krašto saugas greitai pasitiks dvidešimtąjį gimtadienį, todėl iš jo jau tikimasi, kad sugebės būti komandos lyderiu.