Savaitės transferų gandai (3)

Atslinkus žiemai, natūralu, jog galvojame apie Kalėdas bei Naujuosius metus. Vis dėlto, futbolo sirgaliams tai reiškia ne tik įprastas šventes, tačiau ir artėjantį perėjimų langą. Kiekvieną gruodžio pirmadienį portalas Eurofootball.lt padės Jums apžvelgti praėjusią savaitę spaudoje vyravusius gandus bei susidaryti nuomonę, kokių sandorių galima tikėtis sausio mėnesį.


Londono „Tottenham“ ruošia 12,5 mln. eurų pasiūlymą už Glazgo „Celtic“ gynėją Virgilą Van Dijką. Juo taip pat domisi kita sostinės komanda „Arsenal“ ir „Southampton“ („Daily Express“).

Jamesui Rodriguezui patyrus traumą, darosi vis labiau tikėtina, kad Madrido „Real“ už 15 mln. eurų Lucasą Silva iš „Cruzeiro“ bandys prisivilioti jau šią žiemą („AS“). Vis dėlto, anot „Daily Mirror“, brazilų klubas jau priėmė „kanonierių“ pasiūlymą.

Vidurio gynėjas Winstonas Reidas prašo „West Ham“ 60 tūkst. svarų savaitinės algos, tačiau Londono klubas veikiausiai negalės sutikti su šiomis sąlygomis. Futbolininką savo gretose norėtų matyti „Liverpool“ bei „Arsenal“ („Daily Mirror“).

Edinsonas Cavani sausį prašysis parduodamas „kanonieriams“ ir reikalaus „Paris Saint-Germain“ sumažinti prašomą 50 mln. svarų sterlingų išpirką („Daily Express“).

„Liverpool“ domina galimybė iš „West Ham“ įsigyti ir puolėją Diafra Sakho. „Raudonieji“ nori parduoti Mario Balotelli bei pakeisti jį Jacksonu Martinezu iš „Porto“, Saido Berahino iš „West Brom“ arba šiuo „plaktukų“ atakų lyderiu („Daily Mail“).

„Milan“ suderino sutarties sąlygas su kitu „Liverpool“ futbolininku Suso. Italijos komandai beliks pateikti oficialų pasiūlymą už ispaną („Gazzetta dello Sport“).

„Manchester City“ pirmauja kovoje dėl Turino „Juventus“ lyderio Paulio Pogba parašo. 50 mln. svarų sterlingų vertinamas prancūzas pakeistų Yaya Toure, tačiau nelabai tikėtina, kad „bianconeri“ norės paleisti savo supertalentą („Daily Star“). Įvairūs šaltiniai skelbia, kad geriausiu pasaulio čempionato jaunuoju žaidėju domisi bene visi Anglijos grandai.

Londono „Chelsea“ varžysis su „Manchester United“ dėl „Roma“ saugo Kevino Strootmano įsigijimo („Daily Star“).

„Juventus“ ketina už 5 mln. eurų nusipirkti „Barcelona“ dešiniojo krašto gynėją Martiną Montoya („Tuttosport“).

Milano „Inter“ rengiasi nukonkuruoti „Tottenham“, „Liverpool“ ir „Man United“ bei už 30 mln. eurų įsigyti „West Brom“ snaiperį Saido Berahino („Daily Express“).

Raheemui Sterlingui nesutinkant pratęsti sutarties su „Liverpool“, Madrido „Real“ svarsto galimybę už Anglijos rinktinės krašto saugą pasiūlyti didelę pinigų sumą („Daily Express“).

„Man United“ taip pat ėmė rodyti susidomėjimą Leverkuzeno „Bayer“ priklausančiu, bet šiemet Monchengladbacho „Borrusia“ gretose rungtyniaujančiu Christophu Krameriu. Saugas vertinamas tik 10 mln. eurų, tačiau jį savo gretose norėtų matyti ir „Real“ („talkSPORT“).

Madrido „Atletico“ ieško naujo puolėjo ir klubo radare yra Lukasas Podolski iš „Arsenal“, Milane vietos nerandantis „Chelsea“ žaidėjas Fernando Torresas bei Miuncheno „Bayern“ suolą šildantis Xherdanas Shaqiri („AS“).

„Manchester City“ veikiausiai už 10 mln. eurų pavyks įsigyti „Estudiantes“ saugą Joaquiną Correa, o pats futbolininkas po šio sandorio nuomos pagrindais iškart prisijungs prie Genujos „Sampdoria“ („Daily Mail“).

„Southampton“ žada pateikti pasiūlymą už Sankt-Peterburgo „Zenit“ narį Javi Garcia („Daily Mirror“).

„Roma“ mėgins įsigyti „Torino“ ekipoje žibantį dešiniojo krašto gynėją Bruno Peresą („Corriere dello Sport“).

„Milan“ taip pat nori savo gretose matyti 8 mln. eurų vertinamą „Marseille“ kairiojo krašto gynėją Benjaminą Mendy (Tuttomercatoweb.com).

Londono „Arsenal“ atnaujino susidomėjimą Maskvos „Spartak“ saugu Romulo, tačiau Rusijos klubas iš anglų nori gauti ne tik 10 mln. eurų, bet ir Yaya Sanogo („Daily Mail“).

„Kanonierius“ domina ir Gelzenkircheno „Schalke“ gynėjas Benediktas Howedesas („Sunday People“).

„Inter“ strategas Roberto Mancini nori į Italiją sugrąžinti Mario Balotelli, tačiau juo yra susidomėjęs ir „Paris Saint-Germain“ („Daily Star“).

„Juventus“ svarsto galimybę pinigų sumą, gautą už patekimą į kitą UEFA Čempionų lygos etapą, investuoti į PSG krašto puolėją Ezequielį Lavezzi (Fichajes.net).