Savaitgalį "Premier" lygoje - "Chelsea" ir "Man City" klubų mūšis

Anglijos futbolo lygoje (EPL) šį šeštadienį įvyks lyderių mūšis – pirmąją vietą užimantis Londono klubas „Chelsea“ namie priims čempiono titulą ginančią „Manchester City“ ekipą. Šias ir dar ketverias Anglijos čempionato rungtynes rodys „Viasat Sport Baltic“ kanalas.

Jei „Chelsea“ iškovotų pergalę, nuo antroje pozicijoje esančio „Manchester City“ klubo atitrūktų aštuoniais taškais ir smarkiai padidintų savo šansus kovoje dėl čempionų titulo. Pirmasis šių komandų mačas Mančesteryje baigėsi 1:1. Tada rezultatą išlygino ilgametis „Chelsea“ saugas Frankas Lampardas, dabar atstovaujantis „miestiečiams“.

Londono klubo sirgaliai nekantriai laukia savo numylėtinio sugrįžimo į „Stamford Bridge“ stadioną, nepaisydami to, kad F. Lampardas bus kitoje barikadų pusėje. Jis gali pasirodyti aikštėje nuo pat mačo pradžios, nes Samiras Nasri gydosi traumą. Dėl traumų daugiau problemų turi „Chelsea“. Neaišku, ar žais Diego Costa, Cescas Fabregasas, Felipe Luisas, Branislavas Ivanovičius.

Jose Mourinho auklėtiniai šią savaitę Anglijos taurės varžybų pusfinalyje palaužė „Liverpool“ pasipriešinimą, o praėjusiame šalies pirmenybių ture svečiuose net 5:0 sudorojo „Swansea City“ futbolininkus.

Tuo tarpu „Manchester City“ išgyvena ne pačius geriausius laikus. Praėjusį savaitgalį Mančesterio komanda „Etihad“ stadione 0:2 nusileido Londono „Arsenal“. Per pastarąsias ketverias Anglijos pirmenybių rungtynes Manuelio Pellegrini auklėtiniai pasiekė tik vieną pergalę.

Šeštadienio mačo favorite yra vadinama „Chelsea“ ekipa. Ji savo aikštėje iš paskutinių 16-os EPL dvikovų su „Manchester City“ laimėjo net vienuolika, patyrė vos vieną pralaimėjimą. Įskaitant ir mačus „Etihad“ stadione, „aristokratai“ iš pastarųjų aštuonių EPL akistatų su „miestiečiais“ triumfavo keturiose, dvi pergales šventė City“.

Trečioje vietoje esantys „Southampton“ futbolininkai savo žiūrovų akivaizdoje kovos su „Swansea City“. Jei Sautamptono komanda į savo sąskaitą įsirašys tris taškus, o „Manchester City“ suklups Londone, šiuos klubus skirs tik du taškai.

Transliacijų tvarkaraštis:

sausio 31 d. 14.40 val. „Hull City“ – „Newcastle United“, 16.55 val. „Manchester United – „Leicester City“, 19.25 val. „Chelsea“ – „Manchester City“, vasario 1 d. 15.25 val. „Arsenal“ – „Aston Villa“, 17.55 val. „Southampton“ – „Swansea“.

Viasat Sport Baltic