Senų varžovų dvikovoje laukiama atkaklaus mūšio

Lietuvos futbolo A lygos 15-ojo turo rungtynėse „Žalgiris“ susitiks su Klaipėdos „Atlantu“. Antrasis pirmenybių ratas uostamiesčio komandai nebuvo sėkmingas, o gegužės pabaigoje su komanda atsisveikino ir vyriausias treneris Konstantinas Sarsanija. Tačiau galima neabejoti, kad Vilniuje klaipėdiečiai mes „Žalgiriui“ rimtą iššūkį.

SANTYKIS. Tai bus jau trečia „Žalgirio“ ir „Atlanto“ akistata šį sezoną. Kol kas abi pergales iškovojo „Žalgiris“. A lygos 1-ojo turo susitikimą Klaipėdoje žalgiriečiai po Manto Kuklio ir Elivelto įvarčių laimėjo 2:1, o 9-ame ture Vilniuje po tikslaus Elivelto smūgio šventė pergalę 1:0.
 
DUOBĖ. Per pirmas aštuonerias rungtynes A lygoje Klaipėdos „Atlantas“ iškovojo 5 pergales, du kartus sužaidė lygiosiomis ir nusileido tik „Žalgiriui“. Po 8 turų uostamiesčio komanda žengė antroje vietoje ir tik 4 taškais atsiliko nuo pirmaujančios sostinės komandos. Tačiau 9-ame ture klaipėdiečiai dar kartą buvo priversti pripažinti žalgiriečių pranašumą. Per kitus penkis mačus „Atlantas“ patyrė dvi nesėkmes, tris kartus sužaidė lygiosiomis ir šiuo metu surinkęs 20 taškų turnyro lentelėje užima 4 vietą. Nuo pirmaujančio „Žalgirio" uostamiesčio ekipą skira 12 taškų.
 
SNAIPERIS. A lygos antrame rate stabtelėjo ir „Atlanto“ atakų lyderis Andrejus Paniukovas. Per pirmus 8 čempionato turus 22 metų rusas pelnė 9 įvarčius, o per paskutinius penkis mačus pasižymėjo tik du kartus. Iš viso jo sąskaitoje yra 11 įvarčių.
 
PERMAINOS. K.Sarsanija prie „Atlanto“ vairo stojo 2013 m. pradžioje ir tą patį sezoną su uostamiesčio ekipa A lygoje užėmė antrą vietą. 2014 ir 2015 metais jo treniruojamas „Atlantas“ buvo trečias, o pernai užėmė ketvirtą vietą. Gegužės pabaigoje K.Sarsanija priėmė Sankt Peterburgo „Zenit“ pasiūlymą ir tapo šio klubo sporto direktoriumi.
 
ISTORIJA. Nuo 2013-ųjų, kai „Atlantą“ naujam gyvenimui prikėlė į uostamiestį atvykęs Rusijos futbolo specialistas K.Sarsanija, Lietuvos čempionate su „Žalgiriu“ sužaidė 19 rungtynių. Įdomu, kad iki šiol nė viena dvikova nesibaigė lygiosiomis: žalgiriečiai laimėjo 12, o klaipėdiečiai – 7 rungtynes.
 
KIBIRKŠTYS. Buvęs „Atlanto“ strategas K.Sarsanija šį sezoną nevengė aštrių pasisakymų „Žalgirio“ atžvilgiu. Po pirmų rungtynių Klaipėdoje jis kritiškai įvertino „Žalgirio“ žaidimą ir tikino, kad daugkartiniai šalies čempionai po praėjusio sezono nesustiprėjo. Po pralaimėjimo Vilniuje kritikos strėlės lėkė į rungtynių arbitrus. „Būčiau laimingas, jei mūsų aikštėje teisėjai taip dirbtų, kaip jie dirba „Žalgirio“ namų rungtynėse. Jaučiamas noras padėti šeimininkams“, – samprotavo K.Sarsanija. „Kai tik mes žaidžiame su „Atlantu“, varžovai visada būna nepatenkinti teisėjavimu. Mano manymu, šį kartą teisėjų brigada dirbo labai gerai“, – atkirto „Žalgirio“ vyriausias treneris Valdas Dambrauskas.

DUBLIS. Birželį „Atlanto“ ir „Žalgirio“ laukia ne vienas, o net du susitikimai. Po A lygos rungtynių klubai stos į kovą ir Lietuvos futbolo federacijos taurės turnyre. Šio turnyro 3-iojo etapo dvikova įvyks birželio 24 dieną, 17 valandą, Vilniuje. 

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...