Septyni faktai, patvirtinantys, kad "Barcelona" išgyvena ne pačius geriausius laikus

Vakar "Barcelona" dar kartą nusileido Madrido "Real" bei leido šiam džiaugtis Ispanijos Supertaure. Tai - dar vienas smūgis katalonams po to, kai juos paliko Neymaras.

"Karališkasis" klubas be antrojo UEFA Čempionų lygos titulo iš eilės pernai laimėjo ir "La Liga" pirmenybes, taip neleisdamas "Barcai" savo serijos pratęsti iki trijų.

Atrodytų, jog tai nėra tragedija, nes "Real" taip pat yra vienas didžiausių grandų pasaulyje, tačiau keli faktai rodo, jog "Barcos" pralaimėjimai nebuvo atsitiktiniai ir jų laukia sunkūs laikai.

Siūlome su jais susipažinti:

-  Ernesto Valverde tapo pirmuoju "Barcelona" treneriu per 30 metų, pralaimėjusiu pirmuosius du sezono mačus. 1987-aisiais sezoną taip pat prastai pradėjo Luisas Aragonesas.

-  Valverde taip pat tapo pirmuoju treneriu po Franko Rijkaardo, iš eilės pralaimėjusiu du "El Clasico".

-  Katalonai vakar pirmą kartą nuo 2011-ųjų "El Clasico" dvikovoje nepelnė nė vieno įvarčio. Iki šiol jie buvo pasižymėję 25 stipriausių Ispanijos klubų akistatose iš eilės.

-  Vakarykštėse rungtynėse "Barca" kontroliavo kamuolį 47 proc. žaidybinio laiko - tai pirmas kartas per 31 "El Clasico", kai šis skaičius nesiekia 50 proc. Ankstesnioji dvikova vyko 2008-ųjų gegužės 7 dieną.

-  Atsakomosios "Supercopa" akistatos pirmajame kėlinyje katalonai atliko tik vieną smūgį vartų link.

-  Penkiskart geriausias pasaulio futbolininkas į "Real" vartus Supertaurės rungtynėse taip pat neįmušė pirmą kartą.

-  Apie tai, kad pirmą kartą per devynerius metus Madrido "Real" yra geresnė komanda už "Barcą", prabilo netgi Gerardas Pique.

 

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...