Septynių įvarčių dvikovoje "Liverpool" pirmą kartą šiame sezone patiesė "Man City" ekipą (VIDEO)

Šiandien 18 valandą Lietuvos laiku Anglijos "Premier" lygoje įvyko didelį susidomėjimą kėlusios 23-ojo turo rungtynės.

"Anfield" stadione susigrums dvi geriausią puolimą čempionate demonstruojančios ekipos - "Manchester City" prieš "Liverpool". Jurgeno Kloppo vadovaujama komanda padarė tai, ko šį sezoną "Premier" lygoje nebuvo padariusi nei viena komanda - tikroje įvarčių dramoje "miestiečius" patiesė rezultatu 4-3.

Nuo pat rungtynių pradžios "Liverpool" varžovams primetė savo žaidimą ir spaudė "miestiečius" jų pačių aikštės pusėje. Pirmojo įvarčio ilgai laukti neprireikė - 9-ąją minutę Alexas Oxlade'as-Chamberlainas surengė puikų reidą ir galingu smūgiu pažeme nuginklavo Edersoną bei pasiuntė į euforiją "raudonųjų" sirgalius.

"Liverpool" po pelnyto įvarčio neketino atsitraukti į gynybą, tačiau savo progų ieškojo ir Anglijos pirmenybių lyderiai. Galiausiai 40-ąją minutę rezultatas tapo lygus - Leroy'us Sane taip pat puikiu reidu pasiuntė kamuolį į varžovų vartus.

Antrajame kėlinyje futbolo spektaklis tęsėsi, o jis abejingų nepaliko nei vieno. "Liverpool" užkūrė tikrą pirtį Pepo Guardiolos auklėtiniams - 59-ąją minutę po ne itin sėkmingos Johno Stoneso gynybos Roberto Firmino atitrūko nuo anglo ir puikiu smūgiu perkėlė kamuolį per Edersoną.

Rezultatas tapo 2-1, tačiau "Liverpool" apie gynybą pagalvoti nenorėjo. "Raudonieji" bandė visiškai pribaigti "Man City" ekipą ir ją spaudė nuo pat jų baudos aikštelės.

Spaudimas davė vaisių - 61-ąją minutę Mohamedas Salah perėmė kamuolį iš Nicolo Otamendi, o Sadio Mane neįtikėtinu smūgiu pasiuntė kamuolį į patį vartų kampą.

"Man City" buvo pasiųstas į nokdauną, tačiau šeimininkai nenurimo. Spaudimas tęsėsi, o 68-ąją minutę suklydo vartus palikęs Edersonas - brazilas pabandė kuo toliau išspirti kamuolį, tačiau tai sėkmingai nepadarė, o prie M. Salah kojų atsidūręs kamuolys vėliau beveik iš pusės aikštės įskriejo į svečių vartus.

"Liverpool" džiaugėsi triuškinančiu rezultatu, tačiau net ir tai ramybės dėl galutinio rezultatu neįnešė. "Man City" bandė atsitiesti ir 84-ąją minutę po keitimo aikštėje pasirodęs Bernardo Silva sušvelnino atsilikimą.

J. Kloppo auklėtiniai vis dar turėjo dviejų įvarčių pranašumą, tačiau rimtos sumaišties į rungtynes įnešė Ilkay'aus Gudongano įvartis - vokietis pridėto laiko pirmąją minutę po neįtikinamų "Liverpool" gynėjų veiksmų sušvelnino atsilikimą iki įvarčio.

Iki rungtynių pabaigos buvo likusios kelios minutės, tačiau "Man City" jau nebeišsigelbėjo, o "Liveprool" privertė pirmą kartą šiame sezone "miestiečius" susitaikyti su nesėkme.

"Man City" ir po pralaimėjimo išlieka tvirtu "Premier" lygos lyderiu - nuo artimiausių persekiotojų jie turi 15 taškų pranašumą. "Liverpool' po pergalės už nugaros paliko "Chelsea" ir priartėjo prie antros pozicijos.

Rezultatas:

"Liverpool" 4 - 3 "Man City"
9' [1 - 0] A. Oxlade-Chamberlain
40' [1 - 1] L. Sane
59' [2 - 1] R. Firmino
61' [3 - 1] S. Mane
68' [4 - 1] M. Salah
84' [4 - 2] B. Silva
90+1' [4 - 3] I. Gundogan

<iframe width="500" height="323" src="//rutube.ru/play/embed/10868732" frameborder="0" webkitAllowFullScreen mozallowfullscreen allowfullscreen></iframe>

Turnyrinė lentelė: