Septynių įvarčių trileryje - "Liverpool" pergalė prieš "Arsenal" (FOTO, VIDEO)

18 valandą Lietuvos laiku naujajame Anglijos "Premier" lygos sezone įvyko devintojo pirmojo turo dvikova.

"Emirates" stadione įvyko bene laukiamiausia turo dvikova, kurioje susigrūmė Londono "Arsenal" prieš "Liverpool". Septynių įvarčių trileryje "Liverpool" po permainingos kovos šventė pergalę rezultatu 3-4.

Nuo pat rungtynių pradžios abi komandos demonstravo įspūdingą tempą. Per pirmąsias 30 minučių rimtesnių progų taip ir nebuvo sukurta, tačiau netrukus į "Liverpool" vartus po neužtikrinto Alberto Moreno žaidimo buvo paskirtas 11 metrų baudinys. Deja, Theo Walcottas smūgiuotas kamuolys vartų tinklo nepasiekė, o nuostabiai šiame epizode sužaidė Simonas Mignolet.

Vis dėlto T. Walcottas iškart po šio epizodo norėjo pasitaisyti ir nepraėjus nei dviems minutėms išvedė "kanonierius" į priekį. "Liverpool" po praleisto įvarčio pradėjo demonstruoti kiek aštresnį žaidimą varžovų gynyboje ir pačioje kėlinio pabaigoje džiaugėsi išlyginamuoju įvarčiu. Neįtikėtinai tikslų baudos smūgį maždaug iš 25 metrų atliko Philippe Coutinho.

Antrasis kėlinys prasidėjo dar intensyvesniu futbolu. Jurgeno Kloppo kariaunai antroji rungtynių pusė prasidėjau daugiau nei sėkmingai - jau 49-ąją minutę Adamas Lallana tiksliu smūgiu išvedė svečius į priekį.

Po antrojo įvarčio "raudonieji" įgavo dar daugiau pasitikėjimo ir pradėjo regzti ataką po atakos. 56-ąją minutę "Liverpool" įgijo dar didesnį pranašumą, kai po tikslaus Nathanielio Clyne'o perdavimo P. Coutinho dar kartą nuginklavo Petrą Čechą.

"Liverpool" dominavimas tęsėsi ir toliau - 63-ąją minutę nuostabų reidą dešiniuoju krašto atlikęs Sadio Mane pelnė įspūdingą įvartį, kuris atrodė, kad bus lemiamas šioje dvikovoje.

Vis dėlto intrigą šioje dvikovoje sugrąžino po keitimo pasirodžiusio Alexo Oxlade'o Chamberlaino įvartis, o 75-ąją minutę po standartinės situacijos Calumas Chambersas sušvelnino atsilikimą iki minimalaus.

Per likusį laiką "Arsenal" ekipai sukurti dar vienos progos įvarčiui pelnyti taip ir nepavyko, o rungtynių pabaigoje dar ir penktąjį įvartį galėjo pelnyti svečiai iš Liverpulio.

Įvartį praleidęs ir be grąžos keturis į "Arsenal" vartus pasiuntęs "Liverpool" klubas šventė pergalę rezultatu 4-3 ir džiaugėsi pirmaisiais 3 taškais.

Rezultatas:

"Arsenal" 3 - 4 "Liverpool"
31' [1 - 0] T. Walcott
45' [1 - 1] P. Coutinho
49' [1 - 2] A. Lallana
56' [1 - 3] P. Coutinho
63' [1 - 4] S Mane
64' [2 - 4] A. Oxlade-Chamberlain
75' [3 - 4] C. Chambers
30' T. Walcott ("Arsenal") nerealizavo 11 m. baudinio

Turnyrinė lentelė: