Serie A: "Milan" iškovojo pergalę prieš "Hellas", "Inter" ir "Napoli" sužaidė taikiai (VIDEO)

Taip pat, kaip ir kitose šalyse, šį savaitgalį Italijoje žaidžiamos nacionalinio čempionato rungtynės. Į kovą šiandien kol kas stojo šešios klubų poros.

Anksčiausiai vykusiame mače susitiko Florencijos "Fiorentina" bei Romos "Lazio". Nors šeimininkams ir pavyko ilgiau kontroliuoti kamuolį bei atlikti daugiau smūgių į vartų pusę, varžovai už juos buvo pranašesni svarbiausioje, įvarčių, kategorijoje. Filipo Djordjevičiaus ir Senado Luličiaus tikslių smūgių dėka Romos komanda iš Florencijos išsivežė tris taškus.

Kitose rungtynėse tarp Veronos "Hellas" bei "AC Milan" vienuolikių dubliu pasižymėjo Keisuke Honda. "Rossoneri" bei Japonijos rinktinės saugas 27-ąją minutę savo ekipos persvarą padvigubino, o 56-ąją padėjo galutinį tašką. Pirmajį milaniečių įvartį į savus vartus pelnė "Hellas" žaidėjas. Veronos komandoje taip pat kamuolį, tik šįkart jau į varžovų vartus,  rungtynių pabaigoje pasiuntė Nicolas Lopezas.

Tuo tarpu, netikėta užfiksuota Turine, iš kur namo nuleidus galvas teks keliauti "Udinese" futbolininkams. Vietos klubas Fabio Quagliarella įvarčio dėka sugebėjo juos įveikti minimaliu rezultatu. Udinės komanda po šios nesėkmės ketvirtąją turnyrinės lentelės vietą užleido "Milan".

Paskutiniame sekmadienio mače ginklus surėmė "Napoli" bei Milano "Inter" ekipos. Namie žaidę milaniečiai turėjo nedidelę teritorinę persvarą, tačiau nesugebėjo jos išnaudoti. Neapolio komandos gretose dukart varžovų vartininką Samirą Handanovičių nuginklavo "Real" akademijos auklėtinis Jose Callejonas. Po antrojo tikslaus smūgio atrodė, kad Pietų Italijos klubas sugebės išsivežti pergalę. Vis dėlto, įvarčiu dar prieš nuaidint finaliniam teisėjo švilpukui suspėjo atsakyti Hernanesas.

Rezultatai:

"Fiorentina" 0 - 2 "Lazio"
[0-1] 35' Filip Djordjevič
[0-2] 90' Senad Lulič

"Atalanta" 1 - 0 "Parma"
[1-0] 90' Richmond Boakye

"Cagliari" 2 - 2 "Sampdoria"
[0-1] 28' Manolo Gabbiadini
[0-2] 39' Pedro Mba Obiang
58' Fabrizio Cacciatore ("Sampdoria") pašalintas iš aikštės
[1-2] 59' Danilo Fernando Avelar (iš 11 metrų baudinio)
[2-2] 77' Marco Sau

"Hellas" 1 - 3 "Milan"     
[0-1] 21' Pinto Rafael Marques (į savus vartus)
[0-2] 27' Keisuke Honda
[0-3] 56' Keisuke Honda
[1-3] 87' Nicolas Lopez
90' Rafael Marquez ("Hellas") pašalintas iš aikštės

"Palermo" 2 - 1 "Cesena"
[1-0] 33' Paulo Dybala
[1-1] 61' Alejandro Rodriguez
80' Manuel Coppola ("Cesena") pašalintas iš aikštės
[2-1] 90' Geancarlo Gonzalez

"Torino" 1 - 0 "Udinese"
[1-0] 62' Fabio Quagliarella

"Inter" 2 - 2 "Napoli"   
[0-1] 79' Jose Maria Callejon
[1-1] 82' Fredy Guarin
[1-2] 90' Jose Maria Callejon
[2-2] 90' Hernanes