Šeši puolėjai, kurie "Chelsea" klubui tiktų labiau nei A. Carrollas (straipsnis)

Tris mačus iš eilės įvarčio pelnyti nesugebėjusi „Chelsea“ komanda pastaruoju metu neturėtų būti laiminga Alvaro Morata bei Michy Batshuayi rezultatyvumu, bei jų demonstruojama forma. Nenuostabu, kad pastaruoju metu pasirodė gandų, jog „mėlynieji“ aktyviai dirba transferų rinkoje ieškodama būtent puolėjo, o spaudoje vis labiau mirga viena pavardė.

Pasak pranešimų, komanda yra pasiruošusi išnuomoti M. Batshuayi, o į jo vietą yra bandoma įsigyti „West Ham United“ puolėją Andy Carrollą. Po šių naujienų dauguma fanų stebisi, kodėl „Chelsea“ prioritetą teigia būtent šiam anglui, o squawka.com apžvalgininkas Harry Edwardsas pateikė šešis puolėjus, kurie labiau tiktų „mėlynųjų“ komandai.


Geriausi variantai:

Mauro Icardi

24 metai – „Inter“

2017/2018 metų statistika*: 20 rungtynių – 18 įvarčių.

Kuo jis geresnis už A. Carrollą:

Viena iš problemų, dėl kurios šiuo metu kenčia Alvaro Morata yra jo jėgos trūkumas tiek žaidžiant ant žemės, tiek antrajame aukšte. Tuo tarpu „Inter“ ekipoje žibantis M. Icardi ne kartą įrodė, kad žaisdamas ore yra vienas iš geriausių savo pozicijos žaidėjų. Negana to, puolėjas taip pat sėkmingai jaučiasi ir tada, kai kamuolys juda ant žemės.

Puikią formą šį sezoną demonstruojantis žaidėjas galėtų žaisti tiek A. Moratos pozicijoje, tiek kartu su šiuo ispanu, o jei „Chelsea“ klubas iš tiesų yra nusivylęs savo puolėjų žaidimu, M. Icardi turėtų būti vienas iš pagrindinių jų taikinių transferų rinkoje.

Antoine Griezmannas

26 metai – „Atletico“

2017/2018 metų statistika*: 16 rungtynių – 5 įvarčiai.

Kuo jis geresnis už A. Carrollą:

Nors prancūzas šį sezoną neblizga, tačiau galima neabejoti, kad jis būtų fantastiškas papildymas „Chelsea“ komandai.

26-erių metų žaidėjas gali sėkmingai palaikyti kamuolį, o Antonio Conte komandai praverstų dar vienas žaidėjas, kuris galėtų apsigynus nugabenti kamuolį į pavojingas zonas, taip ne tik sukeldamas problemų varžovų gynybai, tačiau ir padėdamas atsikvėpti besiginantiems Londono ekipos žaidėjams.

A. Griezmannas taip pat nebijo smūgiuoti iš tolimesnių distancijų, o „Chelsea“ klubui šį sezoną to trūksta – A. Morata dažniausiai stengiasi kaip įmanoma arčiau priartėti prie vartų prieš atliekant smūgį, o dažnai tai baigiasi prarastu kamuoliu ir neišnaudota proga pasižymėti.

Andrea Belotti

24 metai – „Torino“

2017/2018 metų statistika*: 15 rungtynių – 4 įvarčiai.

Kuo jis geresnis už A. Carrollą:

Taip pat kaip ir A. Carrollas, Andrea Belloti yra stiprus žaisdamas ore ir gali tapti pagrindiniu taikiniu siunčiant aukštus kamuolius tiek pozicinių atakų, tiek standartinių situacijų metu.

Italas karjerą pradėjo kaip krašto puolėjas bei yra kur kas greitesnis už A. Carrollą ir gali sėkmingai apžaisti varžovą vienas prieš vieną, ko iš „West Ham“ puolėjo tikėtis tikėtis sunku.

Visgi, labiausiai A. Belotti išsiskiria savo progų užbaigimu: nors šį sezoną su kelio trauma kovojantis italas nežiba, tačiau praėjusį sezoną „Serie A“ pirmenybes jis baigė su 26 tiksliais smūgiais.

Realistiški variantai:

Pierre-Emerickas Aubameyangas

28 metai – „Borussia“

2017/2018 metų statistika*: 15 rungtynių – 13 įvarčių.

Kuo jis geresnis už A. Carrollą:

Dabartinė „Chelsea“ žaidimo schema yra puikiai tinkanti kontratakoms, o Edenas Hazardas jų metu gali nubausti bet kurią gynyboje nespėjusią išsirikiuoti komandą.

Prie belgo pridėdami P. Aubameyangą, „mėlynieji“ netik gautų dar vieną itin greitą žaidėją, tačiau juos papildytų puolėjas, kuris per vieną mačą vidutiniškai pelno po 0,88 įvarčio.

Karjeros pradžioje žaidęs krašto puolėju, dabar jis rungtyniaudamas centre ne tik yra itin rezultatyvus, tačiau ir atnešė ne vieną pergalę „Borussia“ komandai.

Jamie Vardy

31 metai – „Leicester City“

2017/2018 metų statistika*: 22 rungtynės – 9 įvarčiai.

Kuo jis geresnis už A. Carrollą:

Kaip ir P. Aubameyangas, J. Vardy sustiprintų „Chelsea“ komandos kontratakas. Tiesa, anglas taip pat gali pasiūlyti ir savo neišnykstančią energiją, kurios vedinas jis terorizuoja varžovų gynybą taip provokuodamas priešininkų klaidas pavojingose zonose.

„Leicester City“ komandoje jis jau ne kartą įrodė, kad gali ir pats susikurti progas bei jas paversti įvarčiais, o skirtingai nei jo tautietis A. Carrollas, jis nesusilaukia daugybės kortelių, už neleistiną darbą alkūnėmis prieš varžovų žaidėjus.

Tammy Abrahamas

20 metų – „Swansea City“ (išnuomotas iš „Chelsea“)

2017/2018 metų statistika*: 20 rungtynių – 4 įvarčiai.

Kuo jis geresnis už A. Carrollą:

„Chelsea“ galbūt ir nebūtų turėjusi tokių problemų puolime, jei šią vasarą nebūtų nuomos pagrindai išsiuntusi Tammy Abrahamo į „Swansea“.

Nors 20-metis šį sezoną pelnė tik keturis įvarčius, dėl to kaltinti puolėją vargu ar būtų galima – prie to gerokai prisideda rezultatų neatnešantis „Swansea“ žaidimo stilius.

Perėjęs klubo jaunimo akademijos lygmenis, T. Abrahamas jau yra įrodęs „Chelsea“ ekipai ko jis yra vertas, o A. Conte vargu ar susilauktų kritikos, jei progą suteiktų savo jaunimo akademijos auklėtiniui.

Dar vienas šio žaidėjo pliusas – klubui reiktų padengti tik nedidelę sutartyje numatytą jo susigrąžinimo į komandą išpirką, o tai kainuotų gerokai pigiau, nei bandymas įsigyti savo 30-metį jau kitais metais atšvęsiantį A. Corrollą.

 

*skaičiuojami tik pasirodymai vietiniuose čempionatuose