"Sevilla" nukovė "Dnipro" ir iškovojo Europos lygos taurę (VIDEO)

Šį vakarą buvo žaidžiamas UEFA Europos lygos finalas, kurio nugalėtojai pirmą kartą iškovojo kelialapį į Čempionų lygą.

Varšuvos stadione, talpinančiame 60 tūkstančių žiūrovų, susitiko staigmenas vieną po kitos pateikinėjęs bei tokius klubus kaip Amsterdamo "Ajax" ar "Napoli" eliminavęs Dnepropetrovsko "Dnipro" ir čempiono titulą gynęs "Sevilla" klubas, pusfinalyje nepalikęs jokių vilčių Florencijos "Fiorentina".

Pirmasis kėlinys buvo kupinas veiksmo - sužaidus vos 7 minutes po rezultatyvaus Matheuso perdavimo pasižymėjo Nikola Kaliničius. Tiesa, ukrainiečių džiaugsmas truko neilgai, nes "Sevilla" į paniką nepuolė bei, atvirkščiai, ėmė spausti varžovus.

28-ąją minutę po nedidelės grūsties baudos aikštelėje kamuolį į vartus pasiuntė Grzegorzas Krychowiakas, o dar po trijų minučių vienas prieš vartininką atsidūręs bei jį įveikęs ispanus į priekį išvedė Carlosas Bacca.

Tuomet jau atrodė, kad dvikovos eiga pakryps favoritų naudai, tačiau prieš pat teisėjo švilpuką puikiu baudos smūgiu pusiausvyrą atstatė Ruslanas Rotanas.

Po pertaukos šiek tiek aktyvesni ir toliau buvo Unai'aus Emery auklėtiniai, kurių žaidimas puolime galiausiai atsipirko - 73-ąją minutę pelnytas antrasis Carloso Bacca įvartis tapo pergalingas.

"Sevilla" - pirmoji ekipa, triumfavusi Europos lygoje keturis kartus. Negana to, jai tai pavyko padaryti dukart iš eilės, kas taip pat yra vienintelis atvejis nuo to laiko, kai turnyras nebesivadina UEFA taure.

Rezultatas:

"Dnipro" 2 - 3 "Sevilla"
[1-0] 7' Nikola Kalinič
[1-1] 28' Grzegorz Krychowiak
[1-2] 31' Carlos Bacca
[2-2] 44' Ruslan Rotan
[2-3] 73' Carlos Bacca

<iframe width="500" height="343" src="https://www.youtube.com/embed/M5TEuO4b2ts" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>