"Šilas" išspirtas iš A lygos, jo vietą užims "Kauno Žalgiris"

Prieš kitą savaitę startuojantį A lygos čempionatą nugriaudėjo skandalas.

Portalas 15min.lt skelbia, kad LFF vadovai nusprendė iš lygos pašalinti naujokų Kazlų Rūdos "Šilo" ekipą, o jos vietoje vėl išvysime besivaržantį "Kauno Žalgirio" klubą.

Teigiama, kad "žaliai juodų" komandos vadovai, žaidėjai ir treneris buvo iškviesti į LFF, kur įspėti apie galimas nešvaraus žaidimo pasekmes.

Po šio vizito buvo nuspręsta, kad komanda nedalyvaus tiek A lygos, tiek I lygos pirmenybėse. Rašoma, kad "Šilo" žaidėjams jau leista ieškotis naujų darboviečių.

Pavojaus skambutis LFF nuskambėjo po neseniai įvykusių draugiškų rungtynių Rygoje, kur lietuviai varžėsi su Rygos "Metta/LU" komanda ir užsienyje buvo statomos įspūdingos pinigų sumos už didele persvara laimėtas rungtynes.


OFICIALU:

Penktadienį, vasario 24 d., Lietuvos futbolo federacija gavo oficialų Kazlų Rūdos „Šilo“ raštą, kuriame klubo vadovybės vardu informuojama apie tai, kad „atsiradus finansiniams sunkumams komanda nedalyvaus šių metų A lygos čempionate“.

Atsižvelgiant į "Šilui" pasitraukiant susidariusią situaciją, LFF Nepaprastųjų atvejų komitetas nutarė pakeisti A lygos dalyvių sarąšą įtraukiant „Kauno Žalgirį“.

Pastarasis klubas dalyvavo A lygos čempionate praėjusį sezoną ir šiemet buvo tarp komandų, kurios įgyvendino A lygos licencijavimo reikalavimus 2017 metų sezonui. Nepaprastųjų atvejų komiteto sprendimai teikiami tvirtinti LFF Vykdomajam komitetui.

Tuo pačiu LFF informuoja, jog tyrimas dėl galimų sąžiningo žaidimo principų pažeidimų vasario 13 d. vykusiose „Šilo“ kontrolinėse rungtynėse tęsiamas, o LFF Tyrimų komiteto surinkta medžiaga perduota LFF Drausmės komitetui.

Marius Bagdonas, 15min.lt