Šįvakar Lisabonoje - intriguojančios rungtynės tarp Portugalijos ir Šveicarijos

Šiandien Senojo žemyno zonoje baigsis 2018 metų pasaulio čempionato atranka.

Be intrigos čia tikrai nebus apsieita - Lisabonoje dėl tiesioginio patekimo į pasaulio čempionatą kovos dvi B grupės komandos: Portugalija ir Šveicarija.

Šveicarijos žygis šioje atrankoje yra nepriekaištingas - iš devynių žaistų rungtynių iškovotos vien pergalės. Portugalai irgi visą atranką žygiavo užtikrintai, išskyrus pralaimėtas tarpusavio rungtynes prieš šveicarus.

Pirmoji tarpusavio dvikova dar 2016 metais tarp Portugalijos ir Šveicarijos baigėsi pastarųjų pergale. "Žaidimo taisyklės" čia paprastos - portugalai privalo laimėti, jei nori likti pirmoje pozicijoje, o šveicarams užtenka nepralaimėti.

Portugalai turi geresnį įvarčių santykį, todėl juos tenkintų pergalė bet kokiu rezultatu.

Vis dėlto tragedijos nei vieniems, nei kitiems pralaimėjus rungtynes nebūtų - žemiau antros pozicijos viena iš šių komandų tikrai nenukris, todėl net ir patyrus nesėkmę bus galima dėl patekimo į Rusiją pakovoti papildomame etape.

Šveicarija ir Portugalija visiškai dominavo savo grupėje ir už savo nugarų paliko Vengriją, Farerų salas, Latviją ir Andorą.

Abi komandos išvengė rimtų nuostolių ar diskvalifikacijų dėl kortelių, todėl galės verstis pajėgiausiomis sudėtimis.

Portugalija ir Šveicarijos dvikova prasidės 21 valandą 45 minutės Lietuvos laiku.

Prognozuojamos startinės sudėtys:

Portugalija: Rui Patricio, Nelson Semedo, Pepe, Luis Neto, Eliseu, Bernardo Silva, William Carvalho, Danilo, Quaresma, Andre Silva, Cristiano Ronaldo.

Šveicarija: Sommer, Lichsteiner, Schar, Djourou, Ricardo Rodriguez, Granit Xhaka, Freuler, Zuber, Frei, Shaqiri, Seferovič.