Šįvakar Turine kunkuliuos "Derby della Mole" aistros (apžvalga)

Šeštadienį Italijos futbolo gerbėjų dėmesį prikaustys mūšis Turine, kur vyks "Derby della Mole" rungtynės - santykius aiškinsis dvi garsiausios miesto komandos.

Sportinė forma

"Juventus" komanda idealiai pradėjo "Serie A" pirmenybes ir per penkerias pirmąsias rungtynes pasiekė tiek pat pergalių.

Turnyro lentelėje Massimo Allegri ekipa užima antrąją vietą, nusileisdama tik geresnį įvarčių santykį turinčiai "Napoli".

"Torino" komanda taip pat negali skųstis pasiektais rezultatais.

Sinišos Mihajlovičiaus žaidėjai dar nepatyrė pralaimėjimo kartėlio ir užima penktąją vietą. Ši ekipa bando išsiskirti ir rezultatyvumu - kiekviename "Serie A" mače pelnė bent po vieną įvartį.

Komentarai

"Norėčiau, kad derbis pasibaigtų rezultatu 1:0. Nuo to laiko, kai atvykau į "Juventus" klubą supratau, kad tai puikus būdas laimėti", - kalbėjo šios ekipos saugas Miralemas Pjaničius.

"Abi komandos daugiau ar mažiau yra lygios, tačiau turėsime pranašumą žaisdami namuose. Kaip ir visada, stengsimės rungtyniauti intensyviai ir aikštėje paliksime visas jėgas.

Derbis yra skiriamas fanams, nes jiems tai svarbus įvykis. Tarp draugų turiu ir "Torino" klubo gerbėjų ir man patinka juos paerzinti, nes mes visada laimime. Aišku, jie tikisi, kad kažkada paslysime, tačiau tai - sveika konkurencija", - tikino bosnis.

Tuo tarpu "Torino" saugas Ademas Ljajičius nori sublizgėti būsimame mače.

"Tikiuosi, kad pagaliau išmušė mano valanda, nes žaisiu savo mėgstamoje pozicijoje - po puolėjais.

Pernai "Juventus" stadione realizuodamas baudos smūgį pelniau įvartį - tai buvo įspūdinga akimirka, kurią stengsiuosi pakartoti.

Žinoma, "baltai juodi" yra stipri komanda, juk kitaip nebūtų laimėję šešių iš eilės "Scudetto" titulų. Turėsime sužaisti idealias rungtynes."

Įdomūs faktai

"Juventus" ir "Torino" ekipų dvikovos prasidėjo gūdžiais 1906 metais ir iki šiol sužaistos 144 rungtynės.

67 kartus pergales šventė "Senoji senjora", 42 mačai pasibaigė lygiosiomis, 35 sykius stipresnė buvo "Il Toro" pravardę turinti komanda.

Tiesa, pastaraisiais sezonais "Torino" pergalėmis džiaugėsi itin retokai - per paskutines 22 tarpusavio rungtynes sugebėta laimėti tik sykį.

Negana to, "Juventus" komanda dažnai jaučia ir Fortūnos šypsnius - per paskutines šešerias tarpusavio rungtynes Massimo Allegri auklėtiniai net keturis sykius sugebėjo pasižymėti per teisėjo pridėtą laiką.

"Zebrai" namuose būsimiesiems varžovams nepralaimėjo nuo 1995 metų, nuo to laiko savo tvirtovėje pasiekę 8 pergales ir tris sykius sužaidę lygiosiomis.

Kita vertus, kovingi "buliai" "Allianz" stadione yra vieninteliai per pastaruosious sezonus sugebėję sužaisti lygiosiomis, likę 37 mačai prieš kitus varžovus baigėsi šeimininkų pergalėmis.

"Torino" treneriui Sinišai Mihajlovičiui itin norėsi nutraukti nesėkmių seriją prieš M.Allegri - serbui, net ir vadovaujant stipresnėms komandoms, niekuomet Italijoje nepasisekė asmeninėje dvikovoje įveikti patyrusio specialisto (3 lygiosios, 7 pralaimėjimai).