S.Klevinskui teko atsiminti, kas yra fotosintezė (VIDEO)

„Žalgirio“ futbolininkai prieš išvyką į Marijampolę, kur trečiadienį įvyko A lygos 13-ojo turo rungtynės, atlaikė dar vieną išbandymą. Vieną ankstyvą rytą ekipos treneris Rolandas Džiaukštas, kapitonas Egidijus Vaitkūnas ir vartininkas Saulius Klevinskas apsilankė sostinės Ryto progimnazijoje.

Žalgiriečių trijulė tradiciškai atliko kūno kultūros mokytojų vaidmenį ir supažindino mokinius su esminiais futbolo elementais. Apšilimas, estafetės ir žaidimai sulaukė didelio vaikų dėmesio. Pasidalinę į komandas, mokiniai energingai varžėsi tarpusavyje, o pasibaigus žaidimams apipylė žalgiriečius klausimais. Bene rimčiausias klausimas teko S.Klevinskui. Patyrusiam „Žalgirio“ vartų sargui teko prisiminti mokykloje praleistas dienas ir laužyti galvą svarstant, kas gi yra fotosintezė.

Nors tikslaus apibrėžimo atrasti nepavyko, bet geros nuotaikos dėl to tik padaugėjo. „Labai gerai praleidome laiką, super kompanija, puikūs vaikai. Buvo tikrai labai smagu. Vaikai aktyviai dalyvavo, labai energingai ir gyvai vykdė mūsų užduotis. Manau, kad buvo įdomu tiek jiems, tiek ir mums. Tokių renginių galėtų būti ir daugiau“, – konstatavo S.Klevinskas.
 
Tiesa, artėjanti mokslo metų pabaiga neišvengiamai pristabdys žalgiriečių vizitus į sostinės mokymo įstaigas. Kitą savaitę „Žalgirio“ delegacija dar užsuks į Jono Basanavičiaus progimnaziją, o šią socialinę misiją pratęs rudenį, prasidėjus naujiems mokslo metams.