Slovėnai galvoja tik apie pergalę prieš lietuvius

Slovėnijos rinktinės atstovai pagarbiai atsiliepė apie Lietuvos nacionalinę ekipą, tačiau tikisi triumfuoti spalio 9 dieną Liublianoje vyksiančiame Europos čempionato atrankos mače.

Prieš beveik metus Vilniuje vykęs pirmasis komandų susitikimas baigėsi svečių pergale 0:2, kai du kartus pasižymėjo Milivoje Novakovičius.

"Laukia sunkios rungtynės prieš Estijos pajėgumo rinktinę. Turėsime būti susikaupę ir kantrūs, tačiau manau, kad esame geresnė komanda. Pasistengsime sužaisti visa jėga", - kalbėjo saugas Rene Krhinas.

Ispanijos čempionato "Granada" klubui atstovaujantis ir per sezoną 350 tūkst. eurų atlyginimą gaunantis žaidėjas planavo, kad jo ekipa nugalės tiek lietuvius, tiek San Marino rinktinę ir grupėje užims mažiausiai trečiąją vietą.

"Tikiuosi, kad estai pateiks staigmeną žaisdami namuose prieš šveicarus, o mes turėsime sutvarkyti reikalus savo stadione."

Jam antrino ir Andražas Kirmas.

"Turime galvoti apie dvi pergales, kas suteiktų mums galimybę bent patekti į papildomą atrankos etapą. Žaisti prieš lietuvius nebus lengva, tačiau jau įrodėme, kad galime kautis prieš panašias komandas. Žinoma, papildomą naštą užkraus favoritų etiketė."

Pirmajame mače lietuvius pražudęs 36 metų veteranas Milivoje Novakovičius pastaruoju metu gydėsi traumą, tačiau tikėjosi išbėgti į aikštę ir dar kartą pademonstruoti savo meistriškumą.

"Norėčiau padėkoti medikams ir futbolo federacijai, kurie darė viską, kad pastatytų mane ant kojų. Apie galimybes žaisti rungtynių dieną spręs gydytojai.

Laukia labai svarbios rungtynės ir net būdamas šalia aikštės bandysiu padrąsinti savo tautiečius. Žinome, kaip žaisti ir laimėti prieš lietuvius ir galvojame tik apie šešis taškus per artimiausias dvejas rungtynes", - tikino Novakovičius, pridūręs, kad jo rinktinės koziriu taps ir geresnės nei LFF stadione esančios vejos būklė.