Sostinės derbį laimėjo "Lazio", "Milan" sužaidė lygiosiomis, "Napoli" palaužė "Inter" (VIDEO)

Pirmasis šios dienos Italijos čempionato susitikimas - išties ypatingas. Jame susitiko du sostinės klubai, o "gialorossi" į aikštę žengė netgi vilkėdami specialius marškinėlius.

Visgi, "Lazio" futbolininkai varžovų aprangų neišsigando ir jų gretose Balde Keita pirmąjį įvartį pelnė jau 12-ąją minutę. 

Atsitiesti siekusi "Roma" komanda Simone Inzaghi auklėtinius visiškai užspaudė ir dominavo pagal kamuolio kontrolę, o tai davė vaisių prieš pat rungtynių pertrauką, kuomet baudos aikštelėje prieš Keviną Strootmaną prasižengė Wallace'as. 11 metrų baudinį realizavus Daniele De Rossi rezultatas tapo lygus.

Luciano Spalletti kariauna apsukų nemažino ir antrajame kėlinyje, o pavojingą Edino Džeko smūgį vartininkas atrėmė jau pačioje pradžioje. Kita vertus, "Lazio" jau po kelių minučių išsiveržė į priekį, nes De Rossi suklydo, o tuo pasinaudojo Dušanas Basta.

Vėliau vaizdas aikštėje nesikeitė, bet pavojingiausias progas pasižymėti turėjo "Lazio" atstovaujantys Balde Keita bei Felipe Andersonas. Galiausiai Keitai pavyko pasinaudoti Senado Luličiaus perdavimu ir šios dvikovos baigtis tapo aiški. 

Pralaimėjimas "gialorossi" itin skaudus, nes iki sezono pabaigos likus keturiems turams Turino "Juventus" pabėgo jau devyniais taškais. "Lazio" savo ruožtu sustiprino šansus užimti ketvirtąją vietą.


Po pietų vyko dar kelios intriguojančios akistatos. 

Bergamo "Atalanta" lygiosiomis nepasinaudojo šį klubą galėjęs prisivyti "Milan", kuris išsivežė tik tašką iš rungtynių prieš "Crotone". Čia dėl išlikimo kovojančius aikštės šeimininkus į priekį jau aštuntąją minutę išvedė Marcelo Trotta. 

"Rossoneri" dominavo pagal kamuolio kontrolę, tačiau rezultatą išlygino tik antrojo kėlinio pradžioje, kai pasižymėti pavyko vidurio gynėjui Gabrieliui Palettai. Visgi, šis italo smūgis buvo vienintelis ir "Crotone" pasiektomis svarbiomis lygiosiomis.

Pastaroji ekipa džiugių žinių sulaukė ir iš kito stadiono, kur 17-ąją vietą užimantis "Empoli" klubas nusileido "Sassuolo". 

Tuo tarpu teorinius šansus išlikti "Serie A" pirmenybėse išlaiko "Palermo" vienuolikė, kuri namie netikėtai įveikė Florencijos "Fiorentina" pasipriešinimą. Itin svarbų pirmąjį įvartį aikštės šeimininkams iš baudos smūgio įmušė Alessandro Diamanti, o mačo pabaigoje varžovams likus be iš aikštės pašalinto Davide'o Astori pergalę įtvirtino Haitamas Aleesami.


Galiausiai vakarinėje akistatoje Milane susitiko vietos "Inter" bei "Napoli" futbolininkai. "San Siro" stadione susirinkę sirgaliai išvydo tikrai įdomią bei atkaklią kovą.

Visgi, komandos įvarčių gausa nenudžiugino, o tikslus Yuto Nagatomo klaida pasinaudojusio Jose Callejono smūgis būvo vienintelis šiame mače. Ispanas pasižymėjo pirmojo kėlinio pabaigoje bei išplėšė svarbius tris taškus Pietų Italijos klubui.

Dabar Maurizio Sarri auklėtiniai priartėjo prie nesėkmę patyrusio "Roma" ir turi labai realius šansus kabintis į antrąją vietą bei garantuotą kelialapį į UEFA Čempionų lygą. Kita vertus, "nerazzurri" žaidimas Europoje nutolo dar labiau.

Rezultatai:

"Roma" 1 - 3 "Lazio"
[0-1] 12' Balde Diao Keita
[1-1] 45' Daniele De Rossi (iš 11 metrų baudinio)
[1-2] 50' Dušan Basta
[1-3] 85' Balde Diao Keita
90' Antonio Rudiger ("Roma") pašalintas iš aikštės

"Cagliari" 1 - 0 "Pescara"
[1-0] 23' Joao Pedro (iš 11 metrų baudinio)

"Crotone" 1 - 1 "Milan"
[1-0] 8' Marcelo Trotta
[1-1] 50' Gabriel Paletta
90' Juraj Kucka ("Milan") pašalintas iš aikštės

"Empoli" 1 - 3 "Sassuolo"
[0-1] 20' Federico Peluso
[1-1] 24' Manuel Pucciarelli (iš 11 metrų baudinio)
[1-2] 34' Alessandro Matri
[1-3] 57' Alfred Duncan

"Genoa" 1 - 2 "Chievo"
36' Giovanni Simeone ("Genoa") nerealizavo 11 metrų baudinio
[1-0] 43' Goran Pandev
[1-1] 60' Samuel Bastien
[1-2] 70' Valter Birsa
90' Fabio Depaoli ("Chievo") pašalintas iš aikštės

"Palermo" 2 - 0 "Fiorentina"
[1-0] 32' Alessandro Diamanti
87' Davide Astori ("Fiorentina") pašalintas iš aikštės
[2-0] 90' Haitam Aleesami

"Bologna" 4 - 0 "Udinese"
[1-0] 2' Mattia Destro
[2-0] 45' Saphir Taider
[3-0] 59' Mattia Destro
[4-0] 68' Danilo (į savus vartus)

"Inter" 0 - 1 "Napoli"
[0-1] 43' Jose Maria Callejon

<iframe width="500" height="343" src="//rutube.ru/play/embed/10319937" frameborder="0" webkitAllowFullScreen mozallowfullscreen allowfullscreen></iframe>

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...