"Spyris" pribloškė "Granitą", "Sūduva" nugalėjo "Kruoją" (VIDEO)

Antroji šio sezono „SMScredit.lt A lygos“ debiutantė, Kauno „Spyrio“ ekipa, taip pat pirmajame ture iškovojo pergalę. Kauniečiai savų žiūrovų akivaizdoje nepalūžo po praleisto įvarčio ir 2:1 (1:1) įveikė „Klaipėdos granitą“.

Rungtynių pradžioje abu klubai nevengė atakuoti, tačiau galutinėse atakos stadijose pritrūkdavo tikslumo. Klaipėdiečiai dažniausiai išpuolius rengdavo dešiniuoju kraštu, kuriame rungtyniavo Marius Papšys, būtent nuo ten ataką pradėję granitiečiai, išsiveržė į priekį.

13 minutę Deividas Lukošius puikiai iš dešiniojo krašto prasiveržė link baudos aikštelės vidurio ir, palikęs užnugaryje keletą varžovų, nuginklavo Deividą Mikelionį.

„Spyrio“ futbolininkai po praleisto įvarčio nepalūžo ir turėjo progą išlyginti rezultatą. 21 minutę po perdavimo iš kairiojo krašto ekipos naujokas Dmitrijus Rekišas pavojingai smūgiavo galva, tačiau klaipėdiečių vartų sargas Tadas Simaitis nukreipė kamuolį į kampinį.

Pirmojo kėlinio antroje pusėje iniciatyva priklausė svečiams. „Klaipėdos granito“ atstovai ne kartą atliko pavojingus smūgius iš toli, privertusius paplušėti „Spyrio“ vartininką.

Visgi, per pirmąją pridėtą kėlinio minutę šeimininkai kiek netikėtai išlygino rezultatą. Po itin netikslaus perdavimo iš kairiojo krašto, Tomas Bučma sugebėjo vienu lietimu pasiųsti kamuolį į baudos aikštelę, o ten laiku įkirtęs Benas Olencevičius sulaukė savo šanso ir tiksliu smūgiu atstatė pusiausvyrą.

Po pertraukos šeimininkai akivaizdžiai perėmė iniciatyvą ir pradėjo diktuoti savo taisykles. Kartą po pakelto kampinio kamuolį iš tuščių vartų kamuolį ištraukė svečių gynėjas, sykį, po pavojingo Andriaus Veličkos bandymo granietičius išgelbėjo T.Simaitis. Tačiau jautėsi – įvartis į svečių vartus bręsta.

Vis dėlto Gedimino Jarmalavičiaus atlikti keitimai padėjo Klaipėdos klubui išlyginti žaidimą, tačiau 79 minutę savo žodį tarė tituluočiausias visų laikų Lietuvos čempionato futbolininkas. A.Velička sulaukė puikaus komandos draugo perdavimo ir tiksliu smūgiu į tolimąjį vartų kampą išvedė „Spyrį“ į priekį.

Svečiai bandė kilti į lemiamą šturmą, bet itin aštrių epizodų G.Jarmalavičiaus kariauna nesukūrė. Kartą kamuolys pabuvojo kauniečių vartuose, tačiau teisėjo asistentas teisingai užfiksavo nuošalę. „Spyrio“ futbolininkai, be traumuotų – Luko Sendžiko ir Igno Dedūros, iškovojo tikrai pelnytą, tačiau kiek netikėtą pergalę.


Marijampolės „Sūduva“ pergalingai pradėjo naująjį „SMScredit.lt A lygos“ čempionatą. Suvalkijos komanda antrajame kėlinyje palaužė Pakruojo „Kruojos“ pasipriešinimą ir išvykoje iškovojo pergalę rezultatu 3:1 (0:0). Svečių gretose dusyk pasižymėjo Tomas Radzinevičius.

Nors nuo dvikovos pradžios iniciatyva priklausė svečiams, pralaužti „Kruojos“ gynybinių bastionų jiems nesisekė. Pavojingiausią momentą pirmajame kėlinyje Marijampolės komanda sukūrė 8-ąją minutę, kai Karolis Chvedukas praleido Valentinio Baranovskio perdavimą T.Radzinevičiui, šis pasiuntė kamuolį toliau į kraštą laisvam Vaidotui Šilėnui, bet „Sūduvos“ naujoko smūgį pažeme sugavo Martynas Matuzas.

Marijampoliečiai atakas rengė abiem flangais, dažnai kėlė kamuolį link varžovų vartų, bet tarpsezoniu nukraujavusi aikštės šeimininkų gynybos linija klaidų nedarė, o tolimi suvalkiečių smūgiai nebuvo pavojingi. Laimę iš toli bandė T.Radzinevičius, K.Chvedukas.

Labai retai prie svečių vartų priartėjusi „Kruoja“ turėjo idealią galimybę išsiveržti į priekį 39-ąją minutę. Po „Sūduvos“ kampinio Pakruojo komanda surengė žaibišką ataką, vieną prieš vartus išvesdama Ričardą Beniušį. Smūgiuoti jam neleido pasivijęs V.Baranovskis, tačiau „Kruojos“ puolėjas puikiu perdavimu surado atskubėjusį Edelino. Legionierius iš Portugalijos smūgiavo labai nevykusiai, pasiųsdamas kamuolį aukštai virš vartų.

Kėlinio pabaigoje po susidūrimo su Tomu Birškiu trauma patyrė ir rungtynių tęsti nebegalėjo sūduviškis Arminas Vaskela. Jį pakeitė Marius Šoblinskas.

„Kruojos“ gynybinės užtvaros griuvo iškart po pertraukos. Vos per tris minutes į aikštės šeimininkų vartus krito du įvarčiai. Abusyk kone identiškai pasižymėjo T.Radzinevičius, smūgiais galva užbaigęs V.Šilėno perdavimus nuo kampinio gairelės.

Išsiveržusi į priekį „Sūduva“ atsitraukė, link savo vartų, viliodama aikštės šeimininkus ir laukdama progų greitiems išpuoliams. Po vieno jų šalia baudos aikštelės buvo nugriautas V.Baranovskis, bet K.Chvedukas baudos smūgiu pataikė į gyvatvorę.

Kiek atsipalaidavusi ir praradusi koncentraciją Marijampolės komanda buvo nubausta 69-ąją minutę. Aivaras Bagočius puikiai krašte suklaidino Marko Živkovičių ir perdavimu į baudos aikštelę surado T.Birškį. Šis pirmuoju lietimu susistabdė, o antruoju tiksliai smūgiavo į vartų kampą.

Po kelių minučių dėl traumos rungtynių tęsti nebegalėjo serbas Nikola Prebiračevičius. „Sūduvos“ trenerių štabui teko atlikti antrąjį priverstinį keitimą.

81-ąją minutę svečiai neišnaudojo labai geros progos, kai po Milošo Kovačevičiaus perdavimo iš krašto be priežiūros baudos aikštelėje paliktas K.Chvedukas apmaudžiai nepataikė į kamuolį. Jis atšoko T.Radzinevičiui, bet teisėjo asistentas užfiksavo nuošalę.

Rungtynių pabaigoje M.Živkovičius atsirevanšavo A.Bagočiui. Serbas įsiveržė į baudos aikštelę ir joje buvo varžovo nugriautas. Baudinį šaltakraujiškai realizavo Maximiliano Ugge, įtvirtindamas „Sūduvos“ pergalę.

Turnyrinė lentelė:

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...