Šri Lanka džiūgauja: jos iššūkį priėmė Lietuvos rinktinė

Lietuvos futbolo rinktinė šią vasarą veikiausiai sužais dar dvejas draugiškas rungtynes, rašo sportas.info. Egzotiškoje Šri Lankoje skelbiama, kad liepos 8 ir 11 dienos šios šalies komanda žais dvi rungtynes su svečiais iš Lietuvos.

Socialiniama tinkle Facebook tai sukėlė pašaipų - dauguma Lietuvos futbolo fanų Šri Lankoje paskelbtą žinią priėmė kaip pokštą ar kieno nors pastangas apsimesti Lietuvos rinktine.

Tačiau LFF atstovas Tautvydas Vencevičius sportas.info patvirtino, kad žinia apie rungtynes Šri Lankoje nėra laužta iš piršto.

"Šiandien arba rytoj pasirodys oficialus pranešimas apie tai. Kiek žinau, derinamos paskutinės smulkmenos dėl būsimų rungtynių", - sakė T.Vencevičius

Kaip ten bebūtų, surinkti komandą egzotiškai kelionei tokiu laiku komandos treneriui Edgarui Jankauskui gali būti sunkiau nei įprastai. Mat tokis dienomis stipriausi Lietuvos klubai žais Europos turnyrų atrankos rungtynes ir kažin ar su džiaugsmu išleis į rinktinę savo žaidėjus.

Kaip ten bebūtų, tradiciškai vienu Azijos futbolo autsaiderių laikomoje Šri Lankoje džiūgaujama, kad į šalį grįžta tarptautinis futbolas ir atvyks komanda iš pačios Europos.

Šri Lankos rinktinė FIFA reitinge užima 200-ąją vietą, Lietuva - 126-ąją.

I.Butautas, sportas.info