Stabdomas Šiaulių apskrities futbolo federacijos prezidento atstovavimas LFF VK

Lietuvos futbolo federacija (LFF) praneša, jog stabdomas Šiaulių apskrities futbolo federacijos prezidento Gintaro Radavičiaus atstovavimas LFF Vykdomajame komitete (VK).

LFF nustačius, jog Lietuvos Aukščiausiojo Teismo (LAT) 2016 m. gruodžio mėn. 6 d. nutartimi Šiaulių apskrities futbolo federacijos (toliau – ŠAFF) prezidentas Gintaras Radavičius buvo pripažintas kaltu pagal Lietuvos Respublikos baudžiamajį kodeksą ir nuteistas dėl apysunkio nusikaltimo padarymo bei vadovaujantis LFF įstatų 7 straipsnio 2 dalimi ir 32 straipsnio 2 dalimi, apibrėžiančia nepriekaištingos reputacijos asmenį, LFF pažymi, kad G. Radavičius negali būti ir, iki kol teistumas neišnyks, negalės būti LFF Vykdomojo Komiteto (VK) nariu.

LFF pabrėžia, kad pagal LFF įstatų 32 straipsnio 9 dalį, ŠAFF privalo užtikrinti, kad į jos prezidento pareigas būtų skiriamas tik nepriekaištingos reputacijos asmuo. Be to, LFF įstatų 36 straipsnio 4 dalis įtvirtina pareigą LFF narėms savo įstatuose nustatyti, jog narės prezidentas būtų atšaukiamas iš prezidento pareigų LFF įstatų 36 straipsnio 2 dalyje nustatytais pagrindais. LFF atkreipia dėmesį, kad šiuo metu galiojantys ŠAFF įstatai neatitinka LFF įstatų 36 straipsnio 4 dalies reikalavimų.

Atsižvelgiant į auksčiau išdėstytas nuostatas, LFF ragina ŠAFF laikytis aukščiausių etikos ir skaidrumo standartų  ir ne vėliau kaip iki 2018 m. sausio 10 d. pašalinti LFF įstatų 36 straipsnio 4 dalies pažeidimą bei imtis veiksmų, kad nepriekaištingos reputacijos reikalavimų neatitinkantis asmuo būtų atšauktas iš ŠAFF prezidentо pareigų ir nebūtų keliami tolesni ŠAFF atsakomybės klausimai.