"Stumbras" išliko A lygoje

Lietuvos futbolo federacijos taurės laimėtojai Kauno „Stumbro“ komanda ir kitą sezoną rungtyniaus A lygos čempionate.

Pereinamosiose rungtynėse dėl teisės likti aukščiausioje lygoje „Stumbras“ du kartus pranoko I lygoje antrą vietą užėmusią Gargždų „Bangą“. Išvykoje varžovus įveikę 2:1, namie kauniečiai triumfavo 3:0.

Nacionalinės futbolo akademijos stadione vykusiame mače „Bangos“ futbolininkai nuo pirmų minučių atsitraukė atgal, o „Stumbro“ komanda iš karto perėmė iniciatyvą, siekdama kuo greičiau pelnyti įvartį.

Iš pradžių Alexandre Kore galva mušė virš skersinio, po to jo smūgį atrėmė „Bangos“ vartininkas Tadas Norbutas. Galimybę turėjo ir Fabio Lopezas, bet nuo baudos aikštelės linijos jo spirtas kamuolys pralėkė greta virpsto.

Kėlinio viduryje T. Norbutui teko pasidarbuoti atremiant tolimą Levano Matčarašvilio smūgį, o taip pat netrukus vartininkas neleido pasižymėti galva mušusiam A. Kore.

Atsilaikę Gargždų futbolininkai ėmė dažniau lankytis varžovų aikštės pusėje, bet besibaigiant kėliniui, praleido įvartį. 40 minutę „Stumbras“ išsiveržė į priekį po tikslaus brazilo Lucaso Villelos smūgio iš kairiojo atakos krašto.

Antrą rungtynių dalį šeimininkai vėl pradėjo aktyviai ir netrukus padidino savo pranašumą. 50 minutę „Stumbras“ įžaidė kampinį, atliko kelis perdavimus ir prie virpsto perdavimo laukęs Dominykas Barauskas nesunkiai pelnė įvartį – 2:0.

Į tai „Banga“ atsakė pavojingu išpuoliu, po kurio kamuolys atsimušė į Rodrigo Josviaki ginamų vartų virpstą. Tačiau „Stumbro“ futbolininkai daugiau įsisiautėti svečiams neleido.

Likus žaisti 17 minučių teisėjui Robertui Valikoniui teko raminti aistras ant „Bangos“ atsarginių žaidėjo suolo. O antram svečių komandos vartininkui Dovydui Španceriui arbitras netgi parodė raudoną kortelę.

Iš karto po to „Stumbras“ surengė rezultatyvią ataką, kurią tiksliu smūgiu iš kairiojo krašto baigė ir savo antrąjį įvartį pelnė L. Villela – 3:0.

Dviejų rungtynių serijoje „Stumbras“ pranoko „Bangą“ rezultatu 5:1 ir išliko A lygoje.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...