"Stumbras" sugrįžo į I lygos pirmą vietą, "Utenis" - trejetuke

Trečiadienį buvo sužaistos dvi nukeltos LFF I lygos rungtynės, kurių baigtis nulėmė permainas pirmenybių trejetuke.

 Kauno „Stumbras" (43 taškai) pasinaudojo proga taškais susilyginti su ligtol pirmavusia sostinės MRU ir, dėl geresnio įvarčių santykio, aplenkė vilniečius.

 Utenos „Utenis" (41 tšk.) pirmąkart sezone pakilo į trečią pirmenybių vietą, dėl geresnio įvarčio santykio aplenkęs Kauno „Spyrį".

„Stumbras" susigražino prarastą poziciją

Pirmajame pirmenybių ture „Stumbras" demonstravo pergalingą žaidimą ir susikrovė persvarą prieš besivijusius konkurentus, tačiau antrajame ture stabiliau žaidę „Spyrio" ir MRU klubai išstūmė Rolando Čepkausko auklėtinius iš pirmosios vietos. Po XXIV turo kauniečiai turėjo dvi rungtynes atsargoje ir galimybę susigražinti lyderio statusą.

Be penkioms rungtynėms diskvalifikuoto Artūro Rimkevičiaus žaidę kauniečiai siekė ankstyvo įvarčio Kėdainiuose. Luko Čerkausko tikslūs smūgis galva išvedė „Stumbrą" į priekį pirmojo kėlinio pradžioje, o persvarą antrajame kėlinyje padvigubino Mantas Varanauskas. Martynas Juknevičius susitikimo pabaigoje sušvelnino rezultatą, tačiau „Nevėžiui" nepavyko išvengti pralaimėjimo 1:2.

Rekordinis „Utenio" šuolis

Mindaugo Čepo treniruojami uteniškiai sėkmingai įsijungė į kovą dėl aukščiausių pozicijų I lygoje ir po triuškinamos pergalės XXIV ture prieš „Nevėžį" pelnė galimybę pakovoti dėl vietos trejetuke. „Utenio" namuose laukė neprastas varžovas - Vilniaus „Žalgirietis", kuris pergalės atveju būtų surinkęs tiek pat taškų, kaip ir MRU.

„Utenis" sėkmingai pasirodė rungtynėse, neleidę svečiams dažnai žaisti kombinacinio futbolo atakose. Povilas Lukšys dažnai lankėsi prie „Žalgiriečio" vartų ir tris kartus smūgiavo į vartus, tačiau patikimai žaidęs Robertas Konarskis neleido uteniškiams džiaugtis įvarčius pirmajame kėlinyje.

Per likusį rungtynių laiką šeimininkai nedavė ramybės svečių gynėjams ir vartininkui. Įpusėjus antrajam kėliniui Linas Savastas galva pasiuntė kamuolį į vartus ir sulaukė sirgalių ovacijų, o po keitimo pasirodęs Erikas Vainoras susitikimo pabaigoje fiksavo galutinį rezultatą 2:0.

Rezultatyviausi pirmenybių žaidėjai:

1. Artūras Rimkevičius („Stumbras") - 16

2-3. Aivaras Lyberis („Lietava") ir Nikolaj Misiuk (MRU) - 13

4. Marius Bezykornovas („Nevėžis") - 12