"Stumbro“ gynėjas D.Barauskas: "Reikia atiduoti labai daug jėgų“

Kauno „Stumbro“ futbolininkai jau šiandien 20 val. vakaro Dariaus ir Girėno stadione A lygos 13-ojo turo rungtynėse priims tradiciškai itin neparankų Klaipėdos „Atlantą“, kurį į priekį veda rezultatyviausias lygos žaidėjas Andrejus Paniukovas.

Šias rungtynes ekipos pasitinka skirtingų nuotaikų – pastaruoju metu turiningą žaidimą demonstruojantis „Stumbras“ nepraleidžia įvarčių ir demonstruoja neblogus rezultatus. Praėjusiame ture Utenoje kauniečiai tvirtai kontroliavo žaidimą, tačiau neišnaudojo progų ir sužaidė lygiosiomis 0:0. Kiek anksčiau namuose „Stumbras“ net 3:0 miesto derbyje nepaliko vilčių „Kauno Žalgiriui“.

Kur kas liūdniau sekasi „Atlantui“. Nuolat dėl medalių kovojantys Konstantino Sarsanijos auklėtiniai per pastaruosius keturis mačus sukrapštė vos vieną tašką, kai sužaidė lygiosiomis su Marijampolės „Sūduva“ (1:1). Itin skaudų smūgį klaipėdiečiams praėjusiame ture sudavė Klaipėdoje triumfavusi „Jonava“ (1:0).

Akivaizdu, jog į Kauną „Atlantas“ atvyks kupinas sportinio ryžto ir noro atsitiesti. Tradiciškai uostamiesčio futbolininkai nėra palankus varžovas „Stumbrui“. Tuo eilinį kartą buvo galima įsitikinti pirmajame A lygos rate, kai A. Paniukovas atliko „hetriką“, o blankiausias sezono rungtynes sužaidę Mariano Barreto auklėtiniai kapituliavo 1:4. Paguodos įvartį tuomet dvikovos pabaigoje pelnė Donatas Konikas.

„Tai fiziškai stipri komanda, su kuria žaidžiant būna daug dvikovų ir greitas tempas. Rungtyniaujant su „Atlantu“ reikia atiduoti labai daug jėgų. Išskirčiau Andrejų Paniukovą ir Liną Pilibaitį. Jie yra komandos lyderiai, tačiau negalime pamiršti ir kitų futbolininkų“, – apie šio vakaro dvikovą kalbėjo Dominykas Barauskas.

Pastaruoju metu vis daugiau žaidybinio laiko gaunantis D. Barauskas taip pat atskleidė, kaip jaučiasi žaisdamas ne visai įprastose aikštės vietose: „Tikiuosi, jog pateisinu trenerio lūkesčius. Man šis pasitikėjimas reiškia labai daug. Vidurio gynėju esu žaidęs ir anksčiau, tad ši pozicija man nėra nauja, o atraminiu saugu žaisti kiek sunkiau taktiškai, tačiau su laiku priprasiu.“

Šiemet „Atlanto“ gretose ryškūs lyderiai yra A. Paniukovas, kurio sąskaitoje jau yra net dešimt įvarčių, ir iš Vilniaus „Žalgirio“ atvykęs Linas Pilibaitis, puikiai rungtyniaujantis aikštės viduryje. Galutinis šio vakaro rezultatas stipriai priklausys nuo to, kaip kauniečiams seksis stabdyti šiuos varžovų lyderius.

Rungtynių Kauno Dariaus ir Girėno stadione pradžia jau šiandien 20 val.

Vytauto Gimžausko nuotr.