„Stumbro“ peržiūroje dalyvauja Slovakijoje rungtyniavęs ukrainietis

Kauno „Stumbro“ futbolo klubas tęsia pasirengimą artėjančiam A lygos sezonui. Kartu su komanda nuo pasiruošimo pradžios treniruojasi ir saugas iš Ukrainos Jurijus Abaturovas, kuris dalyvauja peržiūroje.

25 metų krašto saugas, galintis rungtyniauti tiek kairėje, tiek dešinėje, per savo karjerą rungtyniavo Ukrainos ir Slovakijos klubuose, o su „Stumbro“ komanda keletą dienų treniravosi praėjusio sezono pabaigoje.

J. Abaturovas gimė Vokietijoje, tačiau netrukus kartu su tėvais persikėlė į Ukrainą, Lvovo sritį. Futbolą pradėjo lankyti būdamas šešerių, o 12 metų prisijungė prie Lvovo „Karpaty“ akademijos. Čia neužsibuvo ir išvyko į Kijevą, kur iš pradžių treniravosi „Diusš-15“ komandoje, o vėliau perėjo į Kijevo „Dynamo“ akademiją, kur praleido trejus metus.

„Kartu su „Dynamo“ teko dalyvauti įvairiuose tarptautiniuose turnyruose Belgijoje, Prancūzijoje, Italijoje, Vengrijoje, taip pat teko apsivilkti Ukrainos jaunimo rinktinės marškinėlius. Labai norėjau pabandyti žaisti užsienyje, tačiau tai nepavyko, tad iš pradžių žaidžiau gimtinėje pirmos lygos klubuose“, - fcstumbras.lt pasakojo žaidėjas.

Antroje pagal pajėgumą Ukrainos lygoje A. Abaturovas gynė „Vinica Niva“ ir „Veres Rivne“ garbę, o 2015 metais išvyko į Slovakiją, kur sudarė sutartį su MFK „Vranov“.

Čia per 35 mačus ukrainietis įmušė dešimt įvarčių ir atliko 12 rezultatyvių perdavimų.

„Komanda įsikūrusi nedideliame miestelyje, bet mane labai nustebino pats futbolas. Tik atvykęs į Slovakiją pagalvojau, jog tai kokia Anglija, nes dominavo visiškai jėgos futbolas. Reikėjo laiko, kad pritapčiau, nes ir kalba kita, mentalitetas, netgi maistas“.

Labiausiai iš laikotarpio Slovakijoje Jurijui įsiminė rungtynės su daugkartiniais čempionais Bratislavos „Slovan“.

„Sekmadienį namuose žaidėme čempionato rungtynes su Prešovo „Tatran“, kurias privalėjome laimėti ir mums tai pavyko, o jau antradienį laukė taurės mačas su „Slovan“.

Dalis vaikinų labai jaudinosi, bet tikėjau, kad galime duoti rimtą kovą. Galų gale visi rimtai nusiteikėme, stadione susirinko kokie 6 000 žiūrovų ir mes atidavėme viską, ką galėjome bei sužaidėme gerą mačą. Rungtynės baigėsi lygiosiomis 0:0, deja, pralaimėjome po 11 metrų baudinių serijos“, - apie vieną įsimintiniausių karjeros mačų atviravo saugas.

„Tačiau dabar laikotarpis Slovakijoje jau praeitis. Kauno „Stumbre“ puikus pirmas įspūdis, stengsiuosi įrodyti, jog esu vertas vietos komandoje. Vaikinai puikiai priėmė“, - džiaugėsi jis.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...